Wat is Google Shared Stuff?

Google Share Stuff Google is de laatste weken wel erg actief in de social media sector. Het plots immense succes van Facebook is daar vermoedelijk niet vreemd aan.

Zo doen geruchten de ronde dat Google op 5 november met een nieuwe set API’s komt die ontwikkelaars toelaat om gebruik te maken van de social data die Google heeft verzameld via Orkut, iGoogle, etc. Deze week bereikt ons al het nieuws dat de zoekmachinegigant Shared Stuff lanceert.

Google Shared Stuff is een nieuwe dienst die je toelaat om interessante links te delen met je vrienden over de hele wereld. Je hoeft enkel een bookmarklet in je browser te slepen om het te kunnen gebruiken, of op de Share knop klikken (momenteel enkel in Google Video). Het concept doet erg denken aan andere bekende social media diensten zoals del.icio.us en StumbleUpon.

In feite is Google Shared Stuff een “social” toevoeging voor hun Google Bookmarks. Het wordt afwachten of Google er in slaagt om een heuse community te creëren rond hun nieuwe dienst.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *