Wat is de waarde van PageRank?

Google PageRankHoeveel is PageRank waard? Een vraag waar al ettelijke pagina’s en online discussies aan verloren gegaan zijn. Als we onderstaand gezegde in acht nemen kan dit vraagstuk echter snel opgelost worden:

“De waarde is wat de zot ervoor wil betalen.”

Click to tweet!

Zo kunnen we besluiten dat een PageRank 5 wel $ 100.000 waard is. Lijkt een beetje overdreven, maar toch is er een site eigenaar die door een Google penalty zijn PageRank verloren heeft en er $ 100.000 voor over heeft om deze terug in ere te herstellen. Degene die hem (op white hat wijze) kan helpen zijn oude PageRank opnieuw te halen mag een mooi bedrag op zijn rekening verwachten.

Alles heeft de eigenaar al geprobeerd, van het inhuren van consultants tot het herschrijven van de volledige site, maar tot vandaag zonder resultaat. Ook zijn smeekbede aan Matt Cutts bleef tot op heden zonder antwoord. Over welke site het gaat houdt de eigenaar geheim, dom eigenlijk want zijn aanbod gaat momenteel het hele internet rond en als hij de domeinnaam erbij vermeldde zou dit ongetwijfeld voor duizenden inkomende links zorgen (wat zijn PageRank dan weer ten goede zou komen).

Leuk initiatief, maar deels gemiste kans als je het mij vraagt…

via EDL

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *