Volgende maand Google tablet in de winkel

Het ziet er al meteen naar uit dat Microsoft concurrentie gaat krijgen voor zijn maandag gelanceerde tablet. Want volgende week lanceert Google in samenwerking met het Taiwanese Asus zijn eerste eigen tablet, genaamd Nexus 7.

Google zou zijn nieuwe tablet volgende week voorstellen op de Google I/O ontwikkelaarsconferentie in San Francisco. De Google Nexus 7 zou reeds volgende maand beschikbaar zijn, voor amper 199 dollar, omgerekend zo’n 158 euro. Een 3G-connectie en camera zijn niet in het toestel inbegrepen.

Het is al enige tijd bekend dat Google aan een eigen 7-inch tablet werkt. Ook de naam Nexus is geen onbekende. Zo heten de smartphones van Google namelijk.

Het Android besturingssysteem wordt al sinds 2006 door Google ontwikkeld. Het is gratis te gebruiken door smartphone en tablet-fabrikanten, wat zijn snelle groei verklaard.

Volgens de Online Publsihers Association (OPA) bestaat de Amerikaanse tablet-markt reeds voor bijna de helft uit Android-apparaten. Dat is grotendeels te danken aan de succesvolle verkoop van de Kindle Fire van Amazon.

Verwacht wordt dat de Google Tablet sterk zal geïntegreerd zijn met Google-diensten zoals Picasa. Chrome wordt de standaard-browser. En: het wordt de eerste tablet met Android 5.0, dat ook bekend staat als Jelly Bean.

Executive Summary

Wat? Volgende week lanceert Google in samenwerking met het Taiwanerse Asus zijn eerste eigen tablet, genaamd Nexus 7.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *