Virtueel een bedrijf bezoeken via Google Street View

Volgens Google zal het mobiel internetgebruik in de toekomst alleen maar toenemen. Google trekt daarom hoe langer hoe meer de kaart van geolocalisatie. De applicaties Google+, Google Local en Google Maps worden samengevoegd onder Google Maps, en worden bovendien in een nieuw kleedje gestopt.

Google-Streetview-bedrijven-300x162Voortaan zal het via Google Streetview mogelijk worden om virtueel bedrijven te bezoeken. Dit geeft de gebruiker van Google de kans om eerst op virtuele wijze een handelszaak te bezoeken, zonder ter plaatse te gaan. Je kan op die manier vooraf en ongestoord de meest geschikte handelspartner voor je behoefte zoeken.

Panoramische foto’s aan elkaar plakken

Net zoals bij outdoor opnames gebeuren ook de indoor opnames via panoramische foto’s die aan elkaar worden geplakt. Het zijn deze panoramische foto’s die uiteindelijk de kostprijs van het project zullen bepalen. De handelaar zal immers niet voor de service zelf betalen, maar wel op basis van het aantal foto’s dat in zijn zaak worden genomen. De handelaar is ook eigenaar van de foto’s die in zijn zaak gemaakt worden, en krijgt van Google bovendien de mogelijkheid om zelf nog een tiental extra statische foto’s toe te voegen aan zijn website of ander marketingkanaal.

Voorlopig is de nieuwe applicatie enkel in Franstalig België getest. Maar het spreekt voor zicht dat het programma binnenkort ook in Vlaanderen beschikbaar gesteld zal worden.

Executive Summary

Virtuele bedrijfsbezoeken via Google Streetview
Gebruikers kunnen binnenkort ook op een virtuele manier een bedrijf bezoeken via Google Streetview.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *