Videoverslag: communicatieplan KAA Gent door Arteveldehogeschool

Twee weken geleden gingen we langs bij de derdejaarsstudenten uit de richting Communicatiemanagement van de Arteveldehogeschool. Daar zagen we hoe ze hard aan het bouwen waren aan het nieuwe communicatieplan voor voetbalclub AA Gent

Om de communicatie, zowel offline als online, gestructureerd te maken en om de betrokkenheid van fans te verhogen, werken de studenten een plan uit dat een sterke nadruk op het online gebeuren heeft. Hoewel er een sterke nadruk ligt op het online gebeuren (vooral social media), zal het toch een crossmediaal communicatieplan worden.

Docenten & studenten over de case & online marketing

arteveldehogeschool_logo
We wilden dan ook meer te weten komen over hoe online marketing past binnen het curriculum, over de case zelf natuurlijk en hoe studenten & docenten denken over het belang van online marketing voor bedrijven & organisaties. De antwoorden hierop ontdek je in het videoverslag hieronder. Later zullen we ook nog 5 vragen en antwoorden aan docenten & studenten toevoegen aan onze Q&A-sectie, ook als video content.

Jammer genoeg kon er nog geen tipje van de sluier gelicht omtrent de communicatiestrategie die toegepast zal worden. De studenten hadden namelijk pas het onderzoek afgerond en volledig geanalyseerd. Op basis van de gegevens zijn ze nu dus een ongetwijfeld sterk communicatieplan aan het uitwerken die zowel de betrokkenheid van bestaande fans moet verhogen als het aantrekken van nieuwe (jonge) fans.

Benieuwd of KAA Gent ook zo’n sterke (social media) communicatiestrategie krijgt als clubs als Anderlecht en Club Brugge want zij hebben alvast een stuk meer fans & followers!

We maken ook graag van deze kans gelegenheid om de docenten – Serge Cornelus & Geert Stox – en de studenten te bedanken om even tijd te maken voor dit verslag! Nog veel succes!

Executive Summary

Wat? Videoverslag over de ontwikkeling van een nieuwe communicatiestrategie voor KAA Gent
En? We vragen de studenten & docenten hoe ze dat aanpakken & hoe online marketing geïntegreerd wordt binnen het onderwijs…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *