Video’s integreren in je content marketing strategie

video-marketing-300x200Online video’s zijn een fantastische tool om verhalen te vertellen over je merk, prospects te overtuigen en visibiliteit voor je merk te genereren. Video’s vallen immers op in de zee van tekstuele content en ze zijn sneller en gemakkelijk verteerbaar. Gooi echter tekstuele content niet overboord: geïsoleerde video’s werken immers niet. Je ziet ze best als een onderdeel van een bredere geïntegreerde content marketing strategie. Maar hoe kan je video’s best gebruiken om je content marketing te ondersteunen?

Zorg dat je video’s je merk ondersteunen en versterken

Je kan video’s gebruiken om te communiceren over je producten of diensten. Zorg er echter voor dat al je video’s ook je merkidentiteit en -boodschappen bevatten, ondersteunen en versterken. De essentie van je merk mag niet verloochend worden gewoon om een leuke video te maken. Maak ook steeds video’s waar je doelpubliek echt iets aan heeft.

Gebruik video’s om je product te demonstreren

Via traditionele advertenties probeer je een emotionele respons op te wekken. Deze advertenties kan je dan ondersteunen met demonstratievideo’s waarmee je aantoont in welke opzichten je product zich differentieert van andere producten. Je toon met andere woorden je product (of bedrijf) in actie.

Maak dankbaar gebruik van user generated video’s

User generated video’s kunnen een significante waarde toevoegen aan je merk en de kwaliteit van je product in de kijker zetten. Je hebt spijtig genoeg wel geen zeggenschap over de kwaliteit en aard van user generated video’s, maar je mag zeker niet proberen om ze tegen te houden. Probeer user generated video’s juist te stimuleren met incentives. Je kan deze video’s dan gebruiken door bijvoorbeeld een videoserie te creëren of om een bredere campagne te ondersteunen. Dit soort video’s worden overigens sneller gedeeld dan bedrijfsvideo’s.

Experimenteer met korte video’s

Via diensten als Vine en Instagram werden korte video’s van nog geen tien seconden enorm populair. Als je marktonderzoek aantoont dat je doelpubliek op deze platformen vertoeft, kan je merk zich dus misschien ook aan korte video’s wagen. Houd echter indachtig dat korte video’s nog meer creativiteit vragen en dat je ook zeker moet vermijden om “verkoperig” te doen.

Executive Summary

Video’s integreren in je content marketing strategie
Video’s vallen op in de zee van tekstuele content en ze zijn gemakkelijk verteerbaar. Lees hier hoe je ze kan integreren in je content strategie.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *