Videomarketing met een klein budget

video-marketing-300x199Wie een klein marketingbudget heeft, spendeert dit waarschijnlijk vooral aan internetmarketing en advertenties in regionale of minder bekende media. Ook via gratis kanalen zoals Facebook en Twitter kan je proberen om klanten te winnen. Maar heb je al eens aan videomarketing gedacht? Ook een klein bedrijf kan immers met weinig
budget
toch aan video marketing doen.

Video’s doen het goed op sociale media

Video’s spreken mensen veel meer aan dan tekst. Zeker voor jongeren die opgegroeid zijn met flitsende beelden zijn video’s erg aantrekkelijk. Het is dan ook geen wonder dat video’s op sociale media veel vaker gedeeld worden dan tekstuele updates of links. Voorzie wanneer je een video op je website plaatst dus ook zeker knoppen om deze te delen op sociale media.

Video marketing kan een mooie aanvulling vormen op je sociale media en internetmarketing. Laat je vooral niet tegenhouden door budgettaire beperkingen. Spiegel je niet aan grote multinationals die fortuinen besteden aan videospotjes. Ook met een klein budget kan je leuke video’s maken.

Hoe creatiever, hoe beter

Creativiteit is van het allergrootste belang, zeker voor wie met weinig middelen toch een opvallend filmpje wil maken. In je video zal je moeten proberen om de kwaliteiten van je product of dienst op een entertainende manier in de kijker te zetten. In een video kan je ook je product in actie tonen, of creatieve manieren laten zien waarop mensen je product kunnen gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de inmiddels beroemde Will It Blend?-filmpjes van een blenderfabrikant. In elk filmpje wordt er een bekend object in de blender gestopt. Een eenvoudig en goedkoop concept, maar erg succesvol!

Ook verborgen camera-filmpjes doen het goed, zeker wanneer je focust op de reacties van toevallige voorbijgangers. Het blijft marketing, dus zorg er wel voor dat de link met je product duidelijk is. Geen budget om je video er professioneel te doen uitzien? Geef hem dan met opzet een underground look, bijvoorbeeld door met een smartphone te filmen en veel korte shots te gebruiken.

Maak vooraf een duidelijk script

Vooraleer te beginnen filmen is het belangrijk om een duidelijk plan van aanpak te hebben. Ook lowbudget video’s vragen om een script. Plan ook je locatie of decor, alle attributen en eventuele acteurs op voorhand. Als je met een decor werkt is de belichting erg belangrijk, je wil immers je product letterlijk in de spotlights zetten. Je zal ook iemand nodig hebben om je video te monteren en bewerken. Vergeet hierbij niet om heel duidelijk de naam van je bedrijf, het logo en een eventuele call-to-action in je video te verwerken.

Executive Summary

Videomarketing is niet alleen weggelegd voor grote multinationals.
Ontdek hoe je aantrekkelijk en creatieve video’s maakt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *