Url shorteners benadelen je SEO niet!

Bitly logo
URL shorteners zijn een essentieel onderdeel van social media. Vooral voor Twitter zijn ze noodzakelijk. Als je per bericht maar 140 tekens mag gebruiken, wil je natuurlijk niet dat er 30 hiervan verspild worden aan een link. Iedereen kent ongetwijfeld Bitly, maar ook andere websites kunnen je links verkorten. Google heeft bijvoorbeeld zijn eigen versie met goo.gl.

Hebben die links een invloed op SEO? Links zijn namelijk onmisbaar om je pagina een hoge ranking op Google te geven. Herkent Google deze verkorte links?

In onderstaand filmpje geeft Google’s search optimization guru Matt Cutts een korte uitleg over dit thema. Het antwoord is simpel: Bitly en Goo.gl links geven alle nuttige informatie voor search engine optimization door. Het gebruiken van deze links kan absoluut geen kwaad.

In het kader van ons artikel De invloed van social media op zoekmachine optimalisatie is dit zeker goed nieuws. Signalen van social media hebben een invloed op je ranking op Google en vooral Twitter zou niet zonder deze korte links kunnen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *