URL aanmelden bij Google heeft geen invloed op vindbaarheid website

Website aan melden Google vindbaarheidAls men zijn nieuwe site lanceert dan is dit met de bedoeling om gevonden te worden op het internet. De beste manier om op het net gevonden te worden is via de zoekmachine van Google. Maar om opgenomen te worden in de zoekresultaten van Google moet men voorkomen in de website database. De meeste mensen denken dat ze hun website moeten aanmelden bij Google om zich vindbaar te maken. Is dit ook zo?

Moet men zich aanmelden bij Google voor de vindbaarheid van een website te garanderen? Het antwoord hierop kan zeer simpel zijn, namelijk nee. Is dit het einde van dit artikel al? Natuurlijk niet, want eigenlijk zijn er twee scenario’s mogelijk.

  • Aanmelden bij Google zonder links
  • Niet aanmelden maar wel links

Scenario 1: Aanmelden bij Google zonder links

Google is een zoekmachine die een grote aandacht geeft aan linkstructuren op websites om ze te positioneren in de zoekresultaten. Zoals de meeste onder u al weten, komen de sites met de meest relevante links in aanmerking voor de hogere posities. Als men de URL aanmeldt bij Google zonder enige link dan heeft men ook geen kans om gevonden te worden. Kort na de aanvraag is dit wel anders. Als men een aanvraagformulier heeft ingevuld dan is men voor een bepaalde tijd nog vindbaar voor Google. Dit omdat ze u het voordeel van de twijfel geven. Maar als er geen links volgen naar jouw site dan zal men na 2-3 maanden uit de Google resultaten worden gegooid. Want volgens Google is een site waarnaar niet gelinkt, niet interessant genoeg is om weer te geven in de zoekresultaten.

Dus ook al meldt u uw site aan dan is het nog altijd geen zekerheid om voor te komen in de organische zoekresultaten. Er wordt u dus aangeraden om zo snel mogelijk een linkstructuur uit te bouwen met relevante sites zodat u linkt naar andere sites en vooral dat ze terug linken naar u. Het is natuurlijk van belang dat de sites die naar u linken zelf zijn opgenomen in Google.

Scenario 2: niet aanmelden maar wel links

De zoekmachine crawlers van Google kruipen het web af van link naar link. Als ze d.m.v. een link terecht komen op uw website zal Google deze automatisch indexeren. Hieruit blijkt dus al dat aanmelden absoluut niet nodig is daarom dat het ook steeds minder wordt gedaan.

Er zijn nog wel een aantal tips om sneller opgenomen te worden in de Google index. Zo zou u ervoor kunnen zorgen dat er een link van u is terug te vinden op een site die dagelijks wordt ververst. Deze site worden vaker doorzocht en Google geeft aan deze pagina’s een hoge waardering waardoor men sneller is terug te vinden in de zoekresultaten.

Werken wordt beloond!

De vindbaarheid van een website heeft geen relatie met aanmelden bij Google. Het enige dat zeer goed werkt is een goede en sterke site ontwerpen. Zorg ervoor dat uw een nette en interessante site uitwerkt met een logische URL. Op deze site moet genoeg relevante links zijn terug te vinden zijn. Zorgt ook voor een grote hoeveelheid aan content met goede zoektermen. En het is van levensbelang dat u uw site genoeg update. Dit wordt geapprecieerd door uw bezoekers en door Google.

Vergeet de formaliteiten  en werk aan uw site, zo wordt u gezien!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *