Twitter start met mobiele advertenties

Het advertentieprogramma van Twitter zal geleidelijk uitgebreid worden naar de mobiele Twitteraars. Twitteradvertenties zullen dus voortaan ook verschijnen op de Apple iPhone en de Android apparaten. Twitter hoopt hiermee in te spelen op de groeiende markt van mobiele gebruikers en zo meer winst te genereren.  

Promoted tweets & promoted accounts

Twitter adverteert in de vorm van ‘Promoted Tweets’ en ‘Promoted Accounts’ die het aan klanten verkoopt. Deze ‘Promoted Tweets’ en ‘Promoted Accounts’ zullen nu ook te zien zijn op de mobiele Twitter Timeline en niet enkel op de mobiele startpagina van Twitter, zoals dat voordien het geval was. De advertenties zullen eenmalig bovenaan de Timeline van gebruikers verschijnen en daarna mee evolueren met de rest van de Tweets.

Advertenties op twitter

Advertenties vormen het belangrijkste inkomen van Twitter. In 2011 genereerde het bedrijf zo’n 140 miljoen dollar aan advertentie-inkomsten. Dat bedrag zou in 2012 zelfs stijgen met 86,3%!

Twitter advertenties op mobiele toestellen

Twitter zal de advertenties nu geleidelijk laten verschijnen op mobiele toestellen. In San Francisco is Twitter reeds gestart met het nieuwe advertentiebeleid. Twittergebruikers uit die regio zullen de komende weken reeds de eerste ‘Promoted Tweets’ zien verschijnen.

Terwijl Twitter in 2010 trouwens enkel advertenties verkocht aan de grotere bedrijven, zal Twitter zijn pijlen nu ook op de kleinere ondernemingen richten: ook zij kunnen voortaan advertenties kopen om op Twitter te plaatsen.

Mobiele evolutie

Dat Twitter nu ook zal adverteren op de mobiele markt is geen toeval. Steeds meer internetdiensten verhuizen naar het mobiele netwerk. Bovendien maken meer dan 55% van de Twitteraars reeds dagelijks gebruik van Twitter via een mobiel toestel.

Ook Facebook zou van plan zijn binnenkort advertenties voor het mobiele netwerk te maken.

Executive Summary

Wat? Twitter start met mobiele advertenties
En? Promoted Tweets en Promoted Accounts zullen voortaan op de mobiele Twitter Timeline verschijnen

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *