Twitter presenteert timelines op maat

twitter custom timeline: tijdlijn op maat

twitter presenteert timeline op maatTwitter rolde onlangs de nieuwe Custom Timeline feature uit. Daarmee kan je op basis van specifieke onderwerpen, hashtags en meer vanuit Tweetdeck nieuwsstromen op maat bouwen. Niet iedereen zal de Custom Timeline onmiddellijk kunnen gebruiken – iets dat Twitter overigens wel meer doet – maar als de update succesvol blijkt, dan zal hij snel voor iedereen beschikbaar worden. Twitter wil in de eerste plaats kijken hoe de timelines op maat gebruikt zullen worden.

Wat is de Custom Timeline?

Met de Custom Timeline kunnen Twitter-gebruikers gerichte informatiestromen maken rond bepaalde onderwerpen. Elk onderdeel van een tweet komt in aanmerking als onderwerp: je kan dus Custom Timelines maken voor hashtags, zinnen of specifieke zoekwoorden. Twitter-gebruikers kunnen handmatig timelines aanmaken – via drag-en-drop kan je individuele tweets in je timeline plaatsen – maar ze kunnen ook timelines met de meest relevante tweets programmeren.

Elke Custom Timeline is openbaar en heeft een permalink waarnaar je andere Twitter-gebruikers kan verwijzen. Zo is je timeline gemakkelijk deelbaar en raadpleegbaar voor anderen. Custom timelines verschijnen bovendien automatisch in je profiel op Tweetdeck. Twitter-gebruikers kunnen je Tweetdeck-profiel dus raadplegen als ze je Custom Timelines willen bekijken.

De toekomst van de Custom Timeline

Twitter lanceerde zelf enkele voorbeelden van de richting die het met de Custom Timeline hoopt uit te gaan. Zo maakten het sociale netwerk zelf timelines voor tv-programma’s, Q&A-sessies en sportevenementen. Doordat Custom Lines gerichte informatiestromen in de hand werken, is het de uitgelezen tool voor informatie-inzameling. Bovendien helpt de Custom Timeline om je timeline minder rommelig en onoverzichtelijk te maken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *