Twitter lanceert nieuwe Twitter Cards

Twitter Cards wordt gebruikt door meer dan 10 000 ontwikkelaars, mobiele apps en website om meer content op Twitter te plaatsen. Twitter Cards geeft informatie over artikels, foto’s, liedjes, video’s en nog veel meer. Woensdag werd Twitter Cards uitgebreid. Vandaag kan je door middel van Twitter Cards content van andere programma’s tonen en doorlinken. Op deze manier kan je op een creatievere manier omgaan met content op Twitter.

Update Twitter Cards

Gisteren, 2 april, vond er een Twitter bijeenkomst plaats voor ontwikkelaars. Hier stelde Twitter de nieuwe mogelijkheden van Twitter toe. Ze legden de ontwikkelaars uit hoe ze Twitter Cards kunnen toevoegen aan andere functies. Appmakers Foursquare, Path, Angry Birds, Etsy, Flickr en Soundcloud doen alvast mee. Wil je zelf ook Twitter Cards testen? Dan helpt de Twitter documentatie je verder.

Meer informatie delen

Met Twitter Cards is het mogelijk om meer informatie te delen via een tweet. Twitter Cards maakt het mogelijk om content in tweets te embedden. Hierdoor kan de inhoud op Twitter gezien worden zonder dat je naar een externe website moet gaan. Twitter voegde drie soorten Twitter Cards toe: App Cards, Product Cards en Gallery Cards.

Drie soorten Twitter Cards

Als eerste is er App Cards. Deze uitbreiding biedt de mogelijk om bijvoorbeeld de app van Path te downloaden op het moment
dat iemand iets plaatst vanop Path. Dan is er Product Cards, deze Cards geven je een foto, beschrijving en extra informatie over een product. Als laatste is er Gallery Cards, deze uitbreiding maakt het mogelijk om doorheen een collectie foto’s de bladeren.

Executive Summary

Met Twitter Cards is het mogelijk om meer informatie te delen.
Twitter voegde drie soorten Twitter Cards toe: App Cards, Product Cards en Gallery Cards.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *