Twitter geeft informatie vrij dankzij beursgang

twitter-beurs-300x204Microblogsite Twitter maakte onlangs officieel bekend dat het naar de beurs zal gaan. Dit werd enkele weken geleden al aangekondigd, maar nu diende Twitter ook een publiekelijk verzoek tot beursgang in. Een bedrijf dat naar de beurs wil gaan, moet verschillende bedrijfsgegevens openbaar te maken. Daardoor zijn we nu heel wat meer over Twitter te weten gekomen.

Twitter in cijfers

Twitter, de sociale netwerksite waar gebruikers korte berichten van maximaal 140 tekens kunnen posten, bestaat sinds 2006 maar heeft nog nooit winst gemaakt. Alleen al vorig jaar leed Twitter een verlies van ongeveer 80 miljoen dollar. In totaal maakte Twitter 419 miljoen dollar verlies.

Gelukkig groeien de opbrengsten van Twitter wel constant. Zo bracht Twitter in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 254 miljoen dollar op, het dubbele van de 112 miljoen in de eerste zes maanden van vorige jaar. Deze inkomsten werden het voorbije half jaar nog steeds voor het overgrote deel gerealiseerd door adverteerders die betalen om hun tweets in de schijnwerpers te plaatsen.

Twitter is een bedrijf in volle groei dat momenteel 2.000 mensen tewerkstelt. Het sociale netwerk heeft intussen ook 218 miljoen actieve gebruikers.

Naar welke beurs Twitter zal gaan is nog niet zeker, hoewel men wel duidelijk maakte de NYSE te verkiezen boven de Nasdaq. De prijs van een aandeel is nog niet bekend, al gaf Twitter wel al aan 1 miljard dollar te willen ophalen op de beurs.

Beleggers kopen foute aandelen

Twitter zal naar de beurs trekken onder de naam TWTR. Voor alle duidelijkheid: op dit moment zijn er nog geen aandelen van Twitter beschikbaar. Dat hadden enkele overenthousiaste beleggers niet begrepen. Zij kochten per ongeluk aandelen van een failliete elektronicaketen die beursgenoteerd is onder de naam TWTRQ. Aandelen van TWTRQ werden op een gegeven moment voor 18 cent verhandeld, terwijl ze eigenlijk minder dan 1 cent waard zijn.

Executive Summary

Twitter diende een publiekelijk verzoek tot beursgang in.
Dit zorgt voor veel interessant cijfermateriaal over de microblogsite.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *