Truvo (GoudenGids.nl) in zee met Ask

ask_logo.bmpDe zoekmachine Ask is sinds gisteren geïntegreerd in goudengids.nl. De site is qua look & feel, buiten wat tabbladen, niet echt spectaculair veranderd, maar de functionaliteit is wel toegenomen. Opnieuw niets spectaculairs. Personalisatie en een voorbereiding op reviews. Is Googlemaps de vijand voor de gouden gidsen? Maar dan merken we toch maar fijntjes op dat Ask een overeenkomst heeft met Google voor de gesponsorde links.

Dat de gidsen nog steeds potentieel hebben staat m.i. buiten kijf, maar ze manoevreren als een tanker. Snelheid jongens, daar komt het op aan. Voorlopig denken nog heel veel surfers ‘goudengids’ voor het vinden van lokale winkeliers, maar dat begint toch wel stilaan te veranderen. Dat het gaat veranderen blijkt al een geruime tijd door technologische voorsprong, marktaandeel en integratiemogelijkheden met traditionele search (universal search) van Google.

Zijn de reviews een eerste poging van de goudengids naar social media? Het lijkt er op. Maar waarom experimenteren ze niet met pay-per-lead platformen à  la Lead2you, waarom niet met pay-per-call (ipv bel-gratis). Hebben ze schrik van een nieuw businessmodel? Zal wel zijn. Maar web two point ow gaat niet wachten op de goudengids. So move, move! Dat social media componenten en public relations overwegingen steeds meer gaan passen in een SEO ofte zoekmachine optimalisatie traject passen zou stilaan geweten mogen zijn. Na het te beseffen moet je ermee experimenteren. Zoals pr-post.com bvb, gratis online public relations, interactie en participatie, meer 2.0 bestaat er niet zeker? Of de videookes nog. Oh ja, voor diegenen die het nog niet beseftte, de tijd dat Google enkel op zoek is naar webpagina’s is voorbij. De meest ideale digitale content zal het halen in de rankings, universal search zal maps, images, video, en webpagina’s gaan combineren. Een grote uitdaging, vooral voor B2B marketeers die totaal geen ervaring hebben in het promoten van hun diensten per video of podcast.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *