Trippy – Plan je trips dankzij je sociale netwerk

Trippy is een gloednieuwe social media tool die je vanaf nu helpt om je trips tot in de puntjes te plannen met de hulp van vrienden in je sociale netwerk.  Wanneer mensen een reis plannen, zoeken ze meestal eerst wat informatie op Google of kopen ze een Lonely Planet. Maar die info is niet persoonlijk en blijft vaak vrij algemeen. Dankzij Trippy krijg je nu tips op maat van je vrienden. Speaking of “HARNESSING YOUR SOCIAL GRAPH” !

Hoe werkt Trippy?

Je kan enkel inloggen op het netwerk via een Facebook account (no surprise). Hierna kan je onmiddellijk beginnen plannen met je vrienden. Voer je bestemming in, geef aan welke soort reis je maakt en geef een korte beschrijving van je plannen.

Hierna doet Trippy het werk en stuurt je bericht naar facebook vrienden die een bepaalde relatie hebben met je bestemming.  Daarbij kan heel je lijst op je wall zien dat je zoekt naar reistips.

Now it gets personal!

Het unieke aan dit ‘systeem’ is dat je rechtstreeks info krijgt van vrienden die in zekere mate weten wat je verwacht van een reis. Tripadvisor of Yelp zijn goede bronnen van weetjes en tips, maar je EIGEN sociale netwerk kan nog beter inspelen op je noden.

Natuurlijk is de tool nog helemaal niet perfect. Het is bijvoorbeeld niet heel overzichtelijk om informatie te krijgen over verschillende steden. Desondanks heeft de tool zeer veel potentieel!

… Tijd om mijn trip naar Bahia, Brazil te boeken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *