Traffic naar je website genereren via Reddit

reddit-300x187Nieuws- en entertainmentwebsite Reddit werd opgericht in 2005 en is op acht jaar tijd uitgegroeid tot een social sharing platform met meer dan 400 miljoen unieke bezoekers in 2012. Via upvotes en downvotes bepalen redditors – zo verwijzen gebruikers van Reddit naar zichzelf – de rangschikking van posts en content. En dat doen ze massaal: vorig jaar deelden redditors maar liefst vier miljard stemmen uit.

De gebruikers van Reddit vormen een hechte gemeenschap van kwaliteitsjagers. Als je content relevant is, zullen redditors hem upvoten en komt hij op de front page terecht. Reddit is dus het ideale platform voor brand exposure en traffic. Aan de hand van de volgende stappen leer je succesvol gebruikmaken van Reddit.

Zoek het juiste Reddit publiek

Je content zal verloren raken (en misschien zelfs downvotes krijgen) als je het verkeerde publiek aanspreekt. Reddit is doelmatig opgedeeld in meer dan 220.000 subreddits. Er zijn subreddits voor marketing (/r/marketing), social media (/r/socialmedia) en schattige babydieren (/r/babywildanimals), dus er is gegarandeerd een subreddit die op zoek is naar de content die je aanbiedt.

Laat van je horen op Reddit

Contextloos content plaatsen zal je waarschijnlijk niet veel succes opleveren. Laat van je horen via Reddit comments en bouw op deze manier eerst een reputatie op. Als je een reputatie hebt en dan relevante content plaatst, zullen redditors je link sneller upvoten.

Submit interessante links

Als je een reputatie hebt opgebouwd, kan je links beginnen plaatsen. Doe dit volgens de regels van de kunst: elke subreddit heeft specifieke voorschriften voor posts. Als je deze negeert, dan krijg je onverbiddelijk downvotes. Zorg er natuurlijk ook voor dat je content de moeite is. Er is geen substituut voor goede content – op eender welk platform. Als je link de moeite waard is, dan zal hij upvotes krijgen en traffic naar je website genereren.

Monitor je Reddit comments

Houd de comments op je link achteraf goed in de gaten en beantwoord vragen als die er moesten zijn. Zo voorkom je misverstanden en bouw je verder aan je reputatie.

Executive Summary

Traffic naar je website genereren via Reddit
Reddit is het ideale platform voor brand exposure en traffic. Lees hier hoe je succesvol gebruik kan maken van Reddit.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *