Top-notch technogie: Ford’s Keyfree Login app

Internet is voor velen een dagelijkse bezigheid. En elke internetgebruiker, beginnend of doorwinterd, denkt er wel min of meer hetzelfde over: beveiliging is een topprioriteit! Logischerwijze brengt dit een resem login informatie en wachtwoorden met zich mee. Soms wordt het een boeltje… Inloggen op internet moet toch veel makkelijker kunnen verlopen? De oplossing komt uit een overwachte hoek: autoproducent Ford komt met een login app Keyfree Login voor je smartphone op de proppen.

Via bluetooth inloggen op je pc

ford-keyfree-login-appFord heeft z’n mosterd gehaald bij de gelijkaardige technologie die reeds gebruikt wordt in nieuwe auto’s. Via sleutels met ingebouwde bluetooth functionaliteit detecteert de bluetooth zoeker in de auto of de juiste sleutel in de nabije omgeving is. Zo hoef je je “sleutel” eigenlijk niet meer boven te halen en kan je hem op z’n gebruikelijke plekje laten zitten (lees: minder kans op kwijtraken dus).

Eigenlijk een vrij simpel principe. Ford besloot om, in samenwerking met Ogilvy Parijs, deze technologie door te trekken naar het computergebruik. Samen met het marketingbureau ontwikkelden ze een smartphone app, genaamd Keyfree Login, die al je login informatie bijhoudt. The nifty part: via bluetooth synchronizeert de app automatisch je login gegevens met je computer via de desktop app die je moet installeren. Lekker aan het rondsurfen en toch weer dat vervloekte wachtwoord vergeten? Dankzij de Keyfree Login detecteert je computer of je smartphone in de buurt is en word je automatisch online ingelogd mits de juiste login gegevens.

Bewezen marketing…

Een zeer mooie aanvulling, zoniet vervanger, op de bestaande apps en wachtwoordbeheer functionaliteiten van browsers! Ford treedt hier op zeer originele wijze buiten z’n comfort zone en tracht op deze manier toegevoegde waarde te creëren voor een ander doelpubliek. In marketing jargon klinkt het branded utility, en we hebben in het verleden al vaak genoeg gezien dat dit soort dingen wel degelijk werkt. Hopelijk verloopt het in zelfde (succesvolle) lijn voor Ford!

De app is na zijn korte demoperiode in herontwikkeling omwille van enkele kinderziektes, maar zou binnenkort terug te downloaden zijn. Hieronder al een voorsmaakje!

Executive Summary

Ford’s Keyfree Login app
Autoproducent waagt z’n kans op de markt van mobiele apps met een gloednieuwe app, genaamd Keyfree Login

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *