TinCan: verstuur berichten zonder internet- of dataverbinding

TinCan-300x187Wat begon met een absurd idee, is nu al als applicatie beschikbaar op Android: TinCan. Dit Kickstarter project is een applicatie die je toelaat om tekstberichten te versturen zonder internet- of dataverbinding. Hoe TinCan dan werkt? Dat vertellen we je zo!

Gratis berichten versturen zonder internet

TinCan is een één-naar-velen messaging app die van telefoon naar telefoon hopt zonder hiervoor gebruik te maken van het internet. De applicatie stuurt dus berichtjes door van telefoon naar telefoon tot jouw bericht zijn eindbestemming bereikt heeft. Hoe dat kan? Elke TinCan gebruiker is een WiFi-hotspot die door andere TinCan gebruikers kan gebruikt worden. De gebruikers kunnen onmogelijk inloggen op deze hotspot, want TinCan gebruikt de connectie enkel om berichten van telefoon naar telefoon door te geven.

Berichten hoppen voort

Je kan de TinCan-app vergelijken met “Twitter zonder internet”. Als je een beetje bekend bent met Twitter, zal je TinCan gemakkelijk begrijpen. Als je een bericht verstuurd met TinCan, kan iedereen die geabonneerd is op jouw huidige TinCan-ID het bericht ontvangen. Maar het verschil is dat TinCan geen gebruik maakt van dataverbindingen of internet, maar van telefoon naar telefoon verder gaat. Als jouw berichtje de oceaan over moet, dan moet het berichtje letterlijk met iemand zijn smartphone meereizen.

Voordelen van TinCan

Het klinkt allemaal absurd, maar tegelijkertijd zijn er heel wat scenario’s waarbij er geen internetverbinding of mobiele date beschikbaar zijn. Ook in rampgebieden, bij grote protesten of op andere drukbevolkte plaatsen, waar jouw data netwerk het laat afweten, kan deze applicatie een uitweg bieden. Deze applicatie kan bijvoorbeeld enorm populair worden tijdens de zomer op grote festival

Executive Summary

Wil jij gratis tekstberichten versturen zonder internet- of dataverbinding?
Dat kan met de mobiele app TinCan!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *