The sky is the limit

Vorige week hebben Google en het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA een overeenkomst aangekondigd.

Google zal de gigantische hoeveelheden data van de NASA toegankelijk maken voor het grote publiek. Zo zullen er actuele weerbeelden en 3D-kaarten van de maan en Mars beschikbaar worden via Google Earth. Ook wordt er gesproken over virtuele ruimtevluchten met de Space Shuttle. In de toekomst wil de NASA zelfs real-time videobeelden uit de ruimte aanbieden.

Verdere details over de samenwerking blijven nogal vaag. Google wordt overigens niet betaald voor de samenwerking, maar kadert het geheel als een wederdienst aan het ruimtevaartagentschap. Ze willen een nieuwe generatie wetenschappers en ingenieurs inspireren door de wonderen van de ruimte begrijpbaar en fun te maken.

Right, en adverteren op de maan lijkt ineens niet meer zo veraf.

Executive Summary

Vorige week hebben Google en het Amerikaanse ruimtevaartagentschap Nasa een overeenkomst aangekondigd.

Google zal de gigantische hoeveelheden data van de NASA toegankelijk maken voor het grote publiek. Zo zullen er actuele weerbeelden en 3D-kaarten van de maan en Mars beschikbaar worden gemaakt via Google Earth. Ook wordt er gesproken over ‘virtuele ruimtevluchten’ met de Space Shuttle. In de toekomst wil de NASA zelfs real-time videobeelden uit de ruimte aanbieden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *