The Google Pack uitgebreid met nieuwe features

The Google PackThe Google Pack, volgens Google een verzameling essentiële software, wordt uitgebreid met enkele nieuwe features. Tot vandaag bestond The Google Pack standaard uit Google Desktop (een systeem om uw eigen PC te doorzoeken), de Google Toolbar voor IE of FF, Picasa (een systeem om foto’s te bewerken en te delen) en de Adobe PDF-reader. Ook extra features als Skype kunnen in het pack geïntegreerd worden. De nieuwe features betekenen zeker een grote meerwaarde voor The Pack : een virusscanner, een spyware-detector en de Google Photos Screensaver.

En de nieuwe features komen dan nog niet van de minsten. De virusscanner, Symantec Norton Security Scan is afkomstig van zowat de wereldleider in online security. En het anti-spyware programma is ook niet mis : PC Tools Spyware Doctor.

De laatste nieuwe feature is ook goed gevonden : de Google Photos Screensaver maakt het mogelijk een screensaver te maken van je eigen online Picasa Web Albums of zelfs van foto-feeds van andere sites.

Zoals alles bij The Google Pack moet de gebruiker zich niets aantrekken van updates en dergelijke. The Google Pack houdt zichzelf ten allen tijde up-to-date en zelfs het schedulen van de virusscanner en spyware-detectore gebeurt volledig automatisch. Je hebt met andere woorden geen excuus meer om je onveilig op het internet te begeven… Dit pakket is niet te verwarren met Google Apps, de Office-concurrent van Google. Maar de twee samenvoegen zou wel eens een onweerstaanbaar geheel kunnen vormen.
De officiële persrelease vind je hier.

The Google Pack zelf kan je hier downloaden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *