The future of apps door Robert Scoble | TNW 2012

Robert Scoble nam ons mee naar de toekomst. Aan de hand van verschillende apps (zowel futuristisch als al bestaande apps) liet hij ons zien welke invloed bepaalde apps zullen spelen in ons toekomstig leven.

Apps zoals de ‘fart apps’ waren enkele jaren geleden leuk, maar dragen nu al lang niets meer bij. De apps van vandaag & de toekomst moeten volgens Scoble een wezenlijke bijdrage leveren aan ons dagelijkse leven…

There’s an app for everything!

Robert Scoble op TNW 2012 - iPad sketch by @wilg
Daar lijkt het alleszins op. Zo toonde Scoble ons de Empatica technologiereal-time emotion tracking – dat via moderne technologie in een horloge kan meten in welke mate je opgewonden, gestresseerd, enzovoort bent. Binnen enkele jaren kan deze technologie ook in brillen verwerkt worden (Google Project Glass anyone?) zodat marketeers kunnen zien of consumenten opgewonden worden bij het zien van een bepaald product of merk. Maar ook voor mensen die kampen met depressies is dit zeer relevant: hun dokters kunnen dan namelijk zien hoe zij zich doorheen de dag voelen en kunnen zo beter het gedrag van hun patiënten analyseren.

Andere apps kunnen ook een invloed spelen op de mobiliteit en meerbepaald het fileleed. Glympse is bijvoorbeeld een app die aanduidt waar je bent. Als je dan bijvoorbeeld onderweg bent naar een afspraak waar je voor te laat gaat komen, kan je laten weten waar je je juist bevindt. Daarnaast komen er ook meer apps op de markt die je favoriete plaatsen (koffiehuizen, benzinestations, winkels, etc.) registreren en je zo steeds kunnen begeleiden naar de dichtsbijzijnde favoriete plaatsen. Sommige apps kunnen dan bijvoorbeeld aangeven dat hoewel je favoriete benzinestation 5 km dichter is, het volgende benzinestation 5 cent goedkoper is. Placeme is één van zulke apps.

De volgende stap is dan dat al die technologie verwerkt wordt in een zelfrijdende auto (wederom iets van Google…). Robert haalde dan ook het voorbeeld van Google aan waarin we via enkele knoppen of voice command kunnen opgeven waar we naartoe willen waarbij de wagen al onze favoriete plekjes kent, automatisch de files vermijdt (via Waze),  onze favoriete liedjes speelt, aangeeft of onze vrienden in de buurt zijn (via Highlight), enzovoort!

Een laatste trend voor de toekomst zijn de smart & connected devices. Withings is één van de koplopers wat betreft de smart & connected devices:

  • Wi-Fi body scale
  • Smart blood pressure monitor
  • Smart baby monitor
  • Smart baby scale

Al deze toestellen laten je toe om te doen wat ze zeggen, maar ook om de resultaten te gaan delen met vrienden & familie of de hele wereld. Maar bjivoorbeeld ook met je eigen huisarts om zo je gezondheid, of die van je kind, beter op te kunnen volgen.

Op tv zien we al reclame van energieleveranciers die via smart boxes je toelaten om van overal ter wereld je energieverbruik te controleren en te regelen. Maar het gaat zelfs verder dan dat. Weldra zal onze domotica volledig toegankelijk zijn via onze smartphone. Zo kan je aangeven dat je binnen een half uur thuiskomt en dat je wilt dat het 21° graden is als je thuiskomt. Maar je domoticasysteem zou bij het opstaan bijvoorbeeld ook je favoriete muziek kunnen beginnen spelen, de hoogtepunten van het nieuws kunnen projecteren op de muur en bij het slapen gaan automatisch de lichten doven en de verwarming lager zetten.

Smart & connected in de nabije toekomst

Doordat onze smartphones zoveel over ons weten en weldra ook altijd verbonden zijn met het internet, zou onze toekomst er weldra heel wat anders kunnen gaan uitzien. Ons volledige leven kan ‘tailor made’ gemaakt worden dankzij het registreren en bijhouden van onze specifieke voorkeuren. Wat voor velen wel een grote zorg zal worden is het beschermen van al die persoonlijke data. Maar die discussie zal ongewijfeld nog wel gevoerd worden…

Wat denken jullie? Kijken jullie uit naar een smart & connected toekomst? Of gaat het allemaal een stapje te ver?

Executive Summary

Wat? Robert Scoble op TheNextWeb 2012
En? Robert toont ons de toekomst van apps

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *