Telenetpanne mediahype van de dag

We hebben al autoloze en zwarte zondagen gekend in Vlaanderen. Sinds gisteren hebben we er een internetloze zondag bij of een zwarte dag voor internet in Vlaanderen. Detelenet panne Telenetpanne veroorzaakte niet alleen problemen met internet, tv en telefoon bij ruim de helft van de Telenet-klanten. Ze zorgde ook voor een storm van verontwaardigde reacties en… reacties op die reacties. Sociale media stonden er bol van en de ‘internetloze zondag’ haalde zowat alle media. Eens te meer zijn we (en de Telenet-klanten onder ons des te meer) er getuige van dat online toegang een basisbehoefte is, net zoals water en elektriciteit.

Telenet modems weigeren dienst

Wou je gisterenochtend ook snel je e-mails lezen, Facebook checken of de belangrijkste tweets doornemen? Maar haperde de internetconnectie, ook als je de modem weer heropgestart had? Dan heb je ongetwijfeld een Telenet-abonnement! Gisterenochtend weigerden de modems bij meer dan de helft van de klanten dienst en de Telenetpanne duurde voort tot ongeveer 14:00. Ze ontstond in de nacht van zaterdag op zondag toen er een onderhoudsupdate werd uitgevoerd aan de servers die IP-adressen toewijzen aan de toestellen van klanten.

Telenetpanne op social media

Sociale media zouden geen sociale media zijn als ze niet gebruikt werden om uiting te geven aan het ongenoegen van de ‘slachtoffers’. Je kon commentaar van allerlei slag lezen: verongelijkte reacties, maar evengoed grappige, relativerende en hilarische. Veel mensen voelden zich ‘slachtoffer’ en ‘getroffen’ door de gang van zaken. Anderen vonden de reacties dan weer zwaar overdreven. Eén tweet willen we u niet onthouden:

telenetpanne tweet

Bekijk ook zeker deze video, een persiflage op ‘Der Untergang’.

Mooie geste of een aalmoes

Uiteraard kon Telenet niet anders dan reageren. De woordvoerder probeerde de boel te sussen en kwam gisteren al met een eerste verklaring. Heel wat mensen stelden de open communicatie op prijs, maar toch volgde er ook kritiek op de volgens sommigen laattijdige crisiscommunicatie van Telenet. Ter compensatie konden de abonnees gisteren gratis de sportkanalen volgen. En vandaag volgde het nieuws dat Telenet een gratis film aanbiedt. Mario Pandelaer, professor marketing aan de
UGent, zei daarover het volgende tijdens het Radio 1-programma ‘Hautekiet’: “Voor de klant lijkt een gratis film misschien 5 euro, maar eigenlijk kost het Telenet 0,5 euro per film.”

Executive Summary

Internet is een vanzelfsprekendheid, net zoals water en elektriciteit
Telenetpanne ‘talk of the town’ op sociale media

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *