Telenet vernieuwt Yelo TV app: bekijk je opgenomen programma’s op je smartphone of tablet

Een dag na de lancering van Stievie maakt Telenet bekent dat ze de Yelo TV app, waarmee Telenet klanten live televisie kunnen kijken op een smartphone of tablet, in een nieuw jasje zullen steken. De voornaamste nieuwe functie is het bekijken van je opnames op eender welk scherm, al is dat wel beperkt tot de opnames van een 20-tal zenders. Telenet lanceert de geüpdatet app op 5 maart.

Kijk tv op elk scherm dankzij Yelo tv.

Altijd en overal je opnames bekijken

Nu kan je met de Yelo TV app reeds live tv kijken op je smartphone of op je tablet, en je kan er programma’s mee opnemen op je digicorder. Om die opnames te bekijken, moet je echter wel nog steeds achter je tv kruipen. Met de update van de app moet daar verandering in komen, dan kan je je opnames wel bekijken op eender welk scherm via de app. Is er iemand live televisie aan het kijken, dan kan jij dus een opgenomen programma op je tablet of smartphone bekijken. En ook onderweg, in de trein bijvoorbeeld, kan je je opgenomen programma’s bekijken. Doorn in het het oog is hier wel het feit dat je slechts de opnames van een 20-tal zenders kan bekijken: VIER, VIJF, MTV, Nick JR, Disney Channel, NOS 1/2/3, Discovery, ACHT, Studio 100TV, Njam!, Libelle, Sporting Telenet 1/2, RTL-TVI, La Une, La Deux, La Trois en Club RTL. Het valt je waarschijnlijk meteen op dat onder andere één, Canvas, 2BE en VTM ontbreken in de lijst. De lancering van Stievie, waar je weliswaar geen opgenomen programma’s mee kan bekijken, zit hier ongetwijfeld voor iets tussen. Telenet laat weten dat ze met deze zenders nog onderhandelen over de mogelijkheid om ook hun opnames via de app te bekijken.

De app krijgt ook een ander uiterlijk mee. De roze kleur maakt plaats voor het typische geel/zwart, dat we ook kennen van de digicorder interface. Die digicorder interface krijgt trouwens ook een facelift, zodat deze volledig in lijn ligt met de interface van de Yelo TV app.

Vereisten om van de nieuwe functies te kunnen genieten

Om te kunnen genieten van de nieuwe functies van de Yelo TV app, moet je beschikken over een recente HD digicorder (model AD2100). Momenteel beschikt meer dan de helft van de Telenet klanten daarover. Heb je nog een verouderde digirecorder, dan kan je die laten omruilen voor een eenmalige kost van 39 euro.

Yelo TV versus Stievie

Er beweegt wat in mobiel televisieland met zowel de lancering van Stievie als met een update van de Yelo TV app. Beide apps stellen je in staat om tv te kijken op allerlei schermen. Via Stievie kan dat live, en de app biedt je daarnaast ook de mogelijkheid om licht uitgesteld te kijken. Je kan programma’s tot 36 uur later bekijken. Televisie kijken wordt ook een stuk socialer met Stievie, dankzij de naadloze Twitter en Facebook integratie. Wat met Stievie echter niet kan, is programma’s opnemen en je opgenomen programma’s herbekijken.

Je programma’s opnemen en opgenomen programma’s herbekijken op je smartphone of tablet, kan wel met Yelo TV. Jammer genoeg is deze optie niet beschikbaar bij enkele grote zenders. Ook kan je via Yelo TV niet uitgesteld kijken als je een programma niet hebt opgenomen, met Stievie kan dat wel (zij het tot slechts 36 uur terug in de tijd). Telenet blijft onderhandelen met de zenders, in de hoop om ook de mogelijkheden van Stievie te kunnen integreren in Yelo TV.

De app zal vanaf 5 maart beschikbaar zijn voor Android en voor iOs. In mei volgt de versie voor Windows 8 tablets en voor de Yelo website. Het bekijken van je opnames is in het begin gratis, maar zal in de loop van 2014 betalend worden.

Executive Summary

Telenet vernieuwt Yelo app: bekijk je opgenomen programma’s op je smartphone of tablet
Dankzij de update van de Yelo TV app van Telenet, kan je binnenkort je opgenomen programma’s op eender welk scherm bekijken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *