TEDx Flanders : MyMachine

Je eigen droommachine laten bouwen? Het kan nu dankzij MyMachine, een van de meest spraakmakende projecten die dit weekend werden voorgesteld op TEDx Flanders, dat voor de derde maal plaats vond in Antwerpen onder het thema ‘Leitmotiv’.

MyMachine

“Slapen je kids slecht? Laat ze dan een machine bouwen die ‘s nachts de slechte geesten wegjaagt. En om er zeker van te zijn dat ze helemaal verdwenen zijn, kan je de machine zelfs om een volledig rapport vragen.” Aagje Beirens, coördinator van het project vertelde met veel enthousiasme dat iedereen onder ons zijn persoonlijke ‘droommachine’ kan laten creëren.

Om dit te realiseren werken leerlingen van het lager, middelbaar en hoger onderwijs samen. Kinderen uit lagere klassen kunnen hun wildste fantasieën uittekenen met tekst en beeld, waarna studenten uit hogere scholen de ideeën omzetten in designs. De uitwerking gebeurt daarna door technische studenten. Een geweldig initiatief dat verschillende mensen laat samenwerken om creatieve spinsels tot leven te brengen.

 

MyMachine Wall of Fame

Out of inspiration? Neem dan eens een kijkje naar de Facebook fan pagina van het initiatief. Op TEDx Flanders kregen we namelijk de kans om allen onze eigen droommachine te maken op papier, waarna foto’s werden genomen die nu staan te pronken op Facebook – een marketing concept dat stilaan helemaal ingeburgerd raak. Taggen maar en je vrienden laten weten dat MyMachine bestaat! Nou, ze verdienen de aandacht zeker en vast: een project met pit en passie!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *