Studie noemt Instagram ‘beste platform voor merken’

instagram

merk promoten op InstagramVolgens een studie van SumAll is Instagram het meest geschikte online platform voor merken. SumAll analyseerde alle merken met meer dan 25 fans op elk van de vier grote sociale netwerken: Instagram, Facebook, Twitter en Google+. Met gemiddeld drie keer meer engagement van fans en volgers dan op andere netwerken, werd Instagram uitgeroepen als duidelijke winnaar.

Visuele merken moeten op Instagram zijn

De studie toont aan hoe belangrijk het voor visuele merken is om op Instagram aanwezig te zijn. Voor brand awareness is het voor dit soort merken immers het uitgelezen platform. Merken op Instagram boekten in 2013 een gemiddelde groei van 7% voor zowel volgers als engagement. Vooral bedrijven in het Verenigd Koninkrijk (+3,6%) en de Verenigde Staten (+3,5%) zagen hun ‘Instagram-winst’ groeien in 2013.

‘Social commerce’ in de lift

De dominantie van Instagram betekent twee dingen:

1. Bedrijven kunnen niet meer om social commerce heen;

2. Ook andere visuele platformen zoals Vine, Tumblr en Pinterest zouden wel eens aan een opmars bezig kunnen zijn.

Instagram onttroont volgens de studie ook het machtige Facebook. Hoewel je de vergelijking misschien toch best met een korreltje zout neemt. Tot dusver kan je op Instagram enkel engagement meten en dus geen impressies – iets dat op Facebook dan weer wel kan.

De beste aanpak op Instagram

De studie van SumAll toonde ook aan dat flitsende strategieën zoals bijvoorbeeld celebrity endorsements niet de beste resultaten halen op lange termijn. Het levert wel veel views en engagement op, maar vaak niet de gewenste ROI. De beste strategie volgens SumAll? Echte connecties aangaan met de mensen die je merk echt de moeite vinden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *