Startups en de Startup rally | TNW 2012

startuprally-thenextweb2012In de main room stonden verschillende startups opgesteld waarvan er ook enkele deelgenomen hebben aan de Startup rally. Apps die een impact (kunnen) hebben op jouw persoonlijke leven, maar bijvoorbeeld ook op het milieu, zoals CargoGator, een app die de kosten en CO²-uitstoot van shipping drukt.

Enkele startups die ons zijn bijgebleven zijn !waytag, Snowciety, Playerduel en Tripl. Al deze startups namen trouwens ook deel aan de Startup rally. Hierbij moest iedere startup in 5 minuten uitleggen wat z’n product was en waarom het zo goed was. Daarna kreeg de jury (die o.a. bestond uit Werner Vogels van Amazon & Alexis Ohanian) 5 minuten de tijd om extra vragen te stellen.

!waytag

!waytag is een app die in Zuid-Afrika ontwikkeld werd, deels vanuit een groot probleem in Afrikaanse landen. In Afrika zijn er namelijk duizenden straten die geen straatnaam hebben. Via !waytag kan je aan je locatie, zijnde een fysiek adres of GPS-coördinaten een tag (een !waytag) koppelen. Zo kan je een persoonlijke !waytag hebben die je altijd ‘volgt’ en dus geüpdatet wordt naar je huidige locatie. Maar ook een !waytag voor thuis en een !waytag voor het werk.

!waytag sloot onlangs trouwens een deal met TomTom waardoor !waytags ook ondersteund worden door de TomTom maps.

Snowciety

Snowciety is een combinatie van verschillende dingen. Enerzijds een locatieplatform, anderzijds een tracking tool en dat gecombineerd met sociale functies. Zo kan je via Snowciety tracken hoe snel je gaat, hoe lang je over een bepaalde piste doet, etc. Daarnaast kan je ook je eigen locatie zien maar ook die van je vrienden en familie. Ten slotte kan je ook via een timeline delen hoe snel jij de piste afgescheurd bent en zo concurreren met je vrienden.

snowciety-startup-rally-thenextweb2012

Het sterke punt van Snowciety is bovendien dat alle skipistes ter wereld toegankelijk zijn én dat daarop de lifts en slopes (hellingen) aangeduid zijn. Iets wat je in Google Maps bijvoorbeeld niet hebt. Een knappe app voor ski en snowboardfanaten!

PlayerDuel

PlayerDuel is een app die een grondverschuiving kan veroorzaken op de mobile gaming markt. PlayerDuel is namelijk een SDK voor iOs waarmee game developpers het mogelijk kunnen maken dat hun mobile game multiplayer wordt.

PlayerDuel voegt dus een social layer en competition layer toe aan single-player games die helemaal niet bedoeld waren als multiplayer games of games met sociale functies.

Tripl

Tripl is een startup die je reiservaringen beter wilt maken. Zo brengen ze reizigers in contact met locals om verhalen te delen, trips te plannen, enzovoort. Onderstaand filmpje toont je hoe Tripl 2.0 (de oude versie werd onlangs geüpdatet) werkt en hoe het jouw reiservaringen kan verbeteren:

Wat denken jullie ervan? Sterke apps of waardeloze rommel? Let us know!!

Executive Summary

Wat?De startups die ons het meest aanspraken
En? !waytag, Snowciety, PlayerDuel & Tripl

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *