SocialBro –Analyseren van je Twittercommunity

Er bestaan heel wat social media monitoring & analyse tools, maar de meerderheid is jammer genoeg betalend. Gratis tools die enige waardevolle analyses en functionaliteiten bezitten zijn enorm schaars. Eentje die daar momenteel wel bij hoort is SocialBro.

SocialBro concentreert zich weliswaar voornamelijk op Twitter-gebruikers (tweeps) en daarmee bedoel ik: net zoals Hootsuite zich meer concentreert op het monitoren en detecteren  van tweets aan de hand van bepaalde criteria, concentreert SocialBro zich meer op de gebruikers (tweeps) en het detecteren van tweeps aan de hand van door jou ingestelde criteria.

SocialBro laat je toe makkelijk het Twitterverse af te speuren op basis van een heleboel criteria. Zo kan je tweeps filteren op tijdszone, taal, aantal followers, tweets per dag, … . Daarnaast kan je ook zoeken op termen die in de naam en de biografie van een twitteraccount staan, of kan je aan bepaalde profielen tags en notes toevoegen om zo eerder getagde profielen makkelijk te groeperen of terug te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld zeer specifiek op zoek gaan naar Adwords-specialisten binnen België of Nederland en zo deze personen detecteren en meteen contacteren via een tweet of DM (Direct Message) of meteen volgen. De opties zijn enorm uitgebreid.

filter socialbro

SocialBro: Insights

SocialBro toont je ook enorm veel nuttige statistieken over tweeps. Zo analyseert de tool wanneer je het best kan tweeten afhankelijk van het aantal followers dat op een bepaald tijdstip online is. Maar dit verdiepen ze dan nog meer door het aantal followers online per uur te tonen, per dag van de week, je reach en exposure per uur en per dag, maar ook wanneer men je tweets het meest retweet of erop replied.

Daarnaast bieden ze ook handige insights over je followers: welke taal spreken ze, van waar tweeten ze, hoeveel followers ze zelf hebben, … . Dit alles wordt telkens in handige diagrammen of grafieken gegoten, waar delen van aanklikbaar zijn, waardoor de data overzichtelijk blijft. Verder tonen ze je welke tweeps je niet terugvolgen, welke actief tweeten, welke minder actief tweeten, welke mogelijk spamaccounts zijn, welke followers pas nieuw zijn op twitter, welke beroemd zijn of heel invloedrijk,… . Ook de personen die jou niet meer volgen, worden handig getoond.

Verder kan je ook tagclouds raadplegen die opgebouwd zijn uit termen uit de biografie van tweeps in je community, of dat nu followers of friends (mensen die jij volgt, noemt SocialBro friends) zijn. Handig om na te gaan wat voor soort followers je hebt en in wat zij geïnteresseerd zijn.

Handig is ook dat je meerdere accounts kunt beheren en natuurlijk kan je ook gewoon zelf tweets versturen via Socialbro.

users by location socialbro

tagcloud socialbro

Conclusie

Over het algemeen is SocialBro een enorm handige tool voor social media managers om hun Twitter community te beheren en te analyseren. Het is enorm uitgebreid en de gepresenteerde statistieken worden in mooie visualisaties weergegeven. Probeer SocialBro zelf en laat ons zeker weten wat je ervan vond!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *