Social Media Optimization van BBC Worldwide met ‘Top Gear’ kanaal op YouTube

Google nummerplaatBBC Worldwide draait de gashendel voor zijn social media activiteiten helemaal open met de aankondiging van een heus ‘Top Gear’ kanaal op videosite YouTube. Op het kanaal zullen memorabele fragmenten uit het populaire motorprogramma te zien zijn, zoals de race tussen een Bugatti Veyron en een straaljager.


Het is de eerste keer dat de BBC een apart kanaal maakt voor een van hun tv-programma’s, wat een bewijs is van de immense populariteit van ‘Top Gear’. De Top Gear filmpjes op het bestaande BBC Worldwidekanaal op YouTube werden al gretig bekeken. Zo genereerde de clip met Jeremy Clarkson in de Arial Atom meer dan drie miljoen pageviews in het voorbije jaar.

“The BBC Worldwide YouTube channel has already proven its value to users, having generated millions of views since its launch in March last year. We’re now expanding our portfolio of YouTube channels to reflect the massive online popularity of certain programme brands and to give fans of shows like ‘Top Gear’ a dedicated destination on YouTube.” aldus Simon Danker, director of digital media van BBC Worldwide.

Click to tweet!

Wat is social media optimization? Social media optimalisatie of SMO is een nieuwe, aanvullende vorm van website optimalisatie. Social media optimalisatie zorgt onder andere voor het verhogen van de linkbaarheid van websites in sociale media zoals blogs, podcasts en vlogs (video weblogs). Meer weten? Contacteer QueroMedia!

Top Gear speelt elke maandagavond op Canvas.

Via: Brand Republic

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *