Sociaal zoeken, Bing vindt zoekresultaten leuk

Microsoft en Facebook werken nauw samen op het vlak van zoekmachine optimalisatie. Een nieuw resultaat hiervan is zichtbaar in Microsoft’s zoekmachine Bing. Als je je Facebook account linkt aan Bing, worden nu   toegevoegd aan de zoekresultaten. Zo kan je zien hoeveel van je vrienden een pagina leuk vinden.

Natuurlijk zit Google niet stil, ze hebben al meer dan een jaar Google Social Search. Met deze zoekoptie kan je kiezen om enkel resultaten te tonen van je sociale contacten, maar omdat er nog geen optie is om je Facebook account te linken aan je Google account heeft deze optie toch een grote beperking. Hierdoor kan Bing zich positioneren als sociale zoekmachine, terwijl Google nog steeds afgesloten is van het grootste sociale netwerk ter wereld. Misschien is het net daarom dat Google zit te schreeuwen om Facebook open te stellen. Microsoft heeft hier een sterke troef (en ongetwijfeld interessante contractclausules ingebouwd op het moment dat ze zich hebben ingekocht bij Facebook). Google wil wel, Youtube laat dezerdagen toe om in te loggen met je Facebook-profiel.

Deze update kan bijdragen aan de constante groei van Bing. Bing werd deze maand zelfs meer gebruikt dan Yahoo, toch blijft Google veruit de meest gebruikte zoekmachine.

Source: StatCounter Global Stats – Search Engine Market Share

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *