Sociaal product Google draagt codenaam ‘Emerald Sea’

google_social_productBegin deze week berichtten we over het sociale product van Google waarvan de lancering uitgesteld is tot de lente van 2011. Vandaag zijn er geruchten van maar liefst vier verschillende bronnen opgedoken die de codenaam van het sociale product verklapt hebben: ‘Emerald Sea’.

Het product zou deze codenaam enkel binnen Google zelf dragen en het wordt momenteel ook al met mondjesmaat getest door Google-medewerkers. Volgens een eerdere, anonieme bron zou het product de codenaam ‘Emerald City’ gekregen hebben, maar dit blijkt nu fout te zijn. Maar de geruchten over het product zelf lijken correct: ‘Emerald Sea’ zal een sociale laag worden, verspreid over de meerderheid van Googles producten.Een voormalige Google-medewerker waarschuwt wel dat interne bijnamen als ‘Emerald Sea’ constant veranderen en dat het op een bepaald moment dus wel ‘Emerald City’ zou kunnen gaan noemen.

Hoe het sociale Google product uiteindelijk zal gaan noemen, blijft dus een raadsel aangezien Emerald Sea of Emerald City slechts bijnamen zijn. Ook hoe het product er zal gaan uitzien en welke functie het zal hebben, blijft jammer genoeg een raadsel. Hype-building ;-)

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *