Snel je HTML, CSS en RSS-feed valideren

Of je nu hogere rankings krijgt door je site volledig W3C compliant te maken, dat zullen we nu even in het midden laten. Maar het kan wel handig zijn om snel even te kijken of de (X)HTML, Cascading Style Sheets (CSS) en RSS-feeds van een website valideren. Naar de W3C site surfen en de url ingeven is niet echt snel te noemen. Daarom volgende snelle en eenvoudige shortcuts.

Hieronder zie je drie buttons, de eerste om de HTML van de site waarop je je bevindt te valideren, de tweede voor de CSS en de derde voor de eventuele RSS-feed. Als je Firefox gebruikt kan je de buttons gewoon naar je browser toolbar slepen. Ben je een Internet Explorer gebruiker (gaat ook in Firefox), dan klik je met je rechtermuisknop op de button en kies je “bladwijzer maken” of “toevoegen aan favorieten”.

Valideer HTML

Valideer CSS

Valideer Feed

Op elke pagina die je bezoekt kan je nu nagaan of de HTML-code, CSS en feed valid zijn volgens het W3C door in je Firefox toolbar de button aan te klikken of de link in je bookmarks of favorieten te kiezen. Je wordt dan onmiddellijk doorgestuurd naar de corresponderende pagina op de W3C-website en je ziet snel of de code, css of feed valideren volgens de W3C voorschriften.

Veel plezier ermee.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *