Slechts 52,6% van de Belgen gebruikt het internet

Slechts helft Belgen gebruikt internetOp de website van De Standaard wordt het aangekondigd als “Meer dan helft Belgen surft op internet“, maar eerlijk gezegd verschoot ik ervan dat het er maar zo weinig zijn (5.490.000). 47,4% van de Belgen gebruikt het internet dus nog niet! Er is met andere woorden nog veel werk aan de winkel…

De afgelopen jaren is er wel een gestage stijging zichtbaar in het aantal landgenoten dat zich op het internet begeeft. In 2005 waren het er nog maar 4,8 miljoen (of 45,7%) en in 2004 4,2 miljoen (of 40,6%). Tegenover enkele andere Europese landen zijn deze cijfers echter beschamend laag, zeker als je weet dat België enkele jaren geleden nog aanvoerder was als het op breedbandpenetratie aankwam.

Onze Noorderburen hebben procentueel gezien het grootste aantal internetgebruikers van Europa. Daar maken zo’n 88,9 op 100 inwoners gebruik van het internet. Dan volgen Noorwegen met 81,7% en Zweden met 77,0%. Griekenland is hekkensluiter met 18,4 internetgebruikers per 100 inwoners.

In absolute cijfers zijn de grootste online populaties te vinden in achtereenvolgens Duitsland (38,6 miljoen), het Verenigd Koninkrijk (33,5 miljoen) en Frankrijk (30,1 miljoen). U.K. blijft marktleider in Europa als het op online bestedingen aankomt, maar Duitsland lijkt de komende jaren het grootste groeipotentieel te hebben.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *