Sightseeing in Antwerp

braboDe naam Google Maps doet vast een belletje rinkelen, maar wist je dat ook Microsoft een gelijkaardige dienst aanbiedt? Live Search Maps bundelt routeberekening, verkeersberichten, een zoekmachine, ratings, reviews en nog veel meer services die consumenten helpen om hun bestemming snel een aangenaam te bereiken.

Een leuke feature in Live Search Maps is het zogenaamde bird’s eye view, waarmee je een complete stad vanuit de lucht in vier richtingen kan bekijken. Ik heb voor deze post een aantal luchtfoto’s van toeristische attracties in Antwerpen gebundeld. “Antwerpen in vogelvlucht” zo je wil. Fasten seatbelts!

Op drukke dagen is parkeren in het centrum van Antwerpen een regelrechte ramp. De vooruitziende toerist neemt dus de trein naar het Centraal Station.

Centraal Station

Je ziet aan de werken dat de foto’s al enige tijd geleden genomen zijn. Maar nu je toch op het Astridplein staat, neem dan even de tijd om de Zoo van Antwerpen te bezoeken. Ga zeker kennis maken met de oerang-oetans en oude vrouwtjes die rond hun kooi zwerven. Zij kennen alle apen bij naam, en slaan de aanmaningen tot stilte zwierig in de wind.

zoo

Zin om te gaan shoppen? Je wandelt over de De Keyserlei riching de Meir, van de apen naar de kippen, de drukste winkelstraat van de stad in. Tijdens de solden is het hier pure waanzin, maar op een rustiger moment is het er best aangenaam vertoeven. Kijk even omhoog om de KBC-toren te bewonderen. De zogenaamde Boerentoren is met zijn 97 meter het op één na hoogste gebouw van Antwerpen.

meir
Stap verder richting de Groenplaats, waar je een momentje kan verpozen op een bankje. Van hieruit heb je een mooi zicht op het Hilton en de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal, de grootste gotische kerk van de Nederlanden.

kathedraal

Vlakbij de Kathedraal bevindt zich de Grote Markt met het Schoon Verdiep op het stadhuis, Den Engel, Den Bengel en het standbeeld van Silvius Brabo, de Romeinse legionair die volgens de overlevering de hand van de reus Druon Antigoon in de Schelde gooide. (jaja, hand-werpen ;-) )

grote markt

Honger? Mama’s Garden, de beste pitta van ‘t stad is vlak om de hoek. Met je buikje rond gegeten, zet je je weg verder over de Suikerrui richting de Schelde. Aan je rechterkant zie je Het Steen en het scheepvaartmuseum. Geniet even van het prachtige uitzicht over de Schelde en Linkeroever.

Steen
Genoeg gerust? Dan zetten we onze weg verder langs de Nationalestraat. For our American visitors, the Dries Van Noten store is situated in the round building at the corner.

dries

Als je de Nationalestraat verder verkent, zie je links de typische countouren van de Antwerpse politietoren. De cafetaria is op de dertiende verdieping.

politietoren

Een tiental minuten stappen, en je staat op het plein voor het Museum voor Schone Kunsten (KMSKA). Aan de werken merk je opnieuw duidelijk dat de luchtopnames niet erg recent zijn.

muhka

Als je het straatje recht tegenover het museum volgt, kom je op de gedempte Zuiderdokken. Dit grote plein, midden in het trendy Zuid, wordt jaarlijks omgetoverd tot de in Antwerpen wereldberoemde Sinksenfoor.

zuid
Ok, we zijn er bijna. Als je nog verder naar beneden stapt, kan je de punten van het Vlinderpaleis al boven de daken zien uitsteken. De meningen over het nieuwe jusititiepaleis zijn verdeeld, maar indrukwekkend is het bouwwerk in elk geval.

vlinderpaleis

Zo, hiermee zijn we rond met deze geïmproviseerde toeristische gids. Voor ‘echte’ toeristische informatie kan je steeds terecht op de officiële website van Toerisme Antwerpen.

Ben ik nog bezienswaardigheden vergeten? Voel je vrij om ze toe te voegen in de comments.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *