SEO tips voor apps: zorg ervoor dat je app gevonden wordt!

De wereld van de apps is meestal vrij onbekend terrein voor online marketeers. Toch is het net zoals met websites, ook voor apps een grote uitdaging om gevonden te worden tussen meer dan 700.000 beschikbare apps in de App Store van Apple of Google Play. Enkele SEO tips om je app vindbaar te maken.

SEO tips voor apps - zorg ervoor dat je app gevonden wordt

Traditionele SEO tactieken om je app vindbaar te maken

Een app vindbaar maken verschilt niet zo heel veel van de SEO technieken die gebruikt worden om een website hoog te laten ranken in de zoekmachines. Traditionele website SEO bestaat grofweg uit drie delen: ervoor zorgen dat je website gecrawled wordt, de content van de website optimaliseren en zorgen voor link building en social media activiteiten.

Het verschil met apps is dat je niet de app zelf moet optimaliseren, maar de pagina waarop de app staat. Zoekmachines crawlen de app niet, maar de content op de pagina waarop de app staat. Het is de bedoeling dat deze pagina relevante informatie weergeeft over wat je met de app kan doen.

De app pagina optimaliseren voor App Stores

De beschrijving van de app is levensbelangrijk voor het succes van een app in de App Store. De titel van de app bepaalt immers de URL en title tag van de website waarop de app gehost wordt. Kies daarom voor een app titel die je merk weerspiegelt en duidelijk maakt wat de functie van de app is. Op die manier kan je app gevonden worden als mensen zoeken op de merknaam of op de functie van de app.

Ook de categorie van de app is belangrijk voor een betere zichtbaarheid in de zoekmachines. Kies voor de categorie die het best bij je app past. Zijn er meerdere passende categorieën, dan kies je best voor de categorie met het minste aantal concurrerende apps.

Maak tevens gebruik van een goede description en doe beroep op de juiste keywords. Denk eraan dat de description geschreven dient te worden met de beoogde doelgroep in gedachte en dat deze tekst de belangrijkste keywords moet bevatten.

Om gebruikers ervan te verzekeren dat ze de juiste app gevonden hebben, voorzie je best een link van de officiële app pagina op jouw website naar de app pagina van de App Store en omgekeerd.

Executive Summary

Een eigen app gecreëerd?
Zorg ervoor dat je app gevonden wordt in de zoekmachines en in de App Stores!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *