Samsung Galaxy S4 scrollt op basis van oogbewegingen

Samsung zal pas binnen anderhalve week de Galaxy S4 aan de wereld voorstellen, maar nu al komen er steeds meer specificaties van de nieuwe smartphone naar buiten. Een opvallende eigenschap van de Samsung Galaxy S4 is dat hij zal kunnen scrollen op basis van de bewegingen van de ogen van de gebruiker. De eye-tracking technologie zal kunen detecteren wanneer je met je ogen naar de onderkant van het scherm kijkt, en zal vervolgend de rest van de pagina te voorschijn scrollen. Hierdoor zal je niet meer je vingers nodig hebben om te scrollen door een tekst.

Het nieuws werd verspreid door The New York Times. De Amerikaanse krant sprak met iemand die de nieuwe smartphone mocht uittesten, en deze persoon noemde de eye-tracking technologie als belangrijkste nieuwigheid bij de Galaxy S4.

De nieuwe technologie zal er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat het scherm van het toestel niet dimt, wanneer je het voor een bepaalde tijd niet aanraakt. Ook de Samsung Galaxy S3 had al een gelijkaardige, zij het minder geavanceerde functie, die ervoor zorgde dat het scherm niet gedimd werd, zolang je ernaar keek. Deze functie heeft bij de Galaxy S3 de naam SmartStay.

Eye Scroll en Eye Pause

The New York Times beweert dat Samsung een patent heeft op deze technologie in zowel de VS als Europa. Dat zou willen zeggen dat Samsung een technologie in handen heeft waarmee het zijn smartphones kan onderscheiden van de concurrentie. Een merknaam werd eerder dit jaar geregistreerd onder de naam Eye Scroll, en wordt beschreven als software die oogbewegingen registreert en voor scrollbewegingen zorgt op de schermen van mobiele apparaten. Ook de merknaam Eye Pause werd geregistreerd, zonder hierbij bijkomende uitleg te geven.

Nieuwe teaservideo

De Samsung Galaxy S4 wordt op 14 maart voorgesteld tijdens een evenement in New York, maar voor wie niet kan wachten heeft Samsung een teaservideo vrijgegeven, weliswaar zonder concrete details over de smartphone.

Executive Summary

Eye-tracking in Samsung Galaxy S4
Volgens een anonieme bron in The New York Times zal de Samsung Galaxy S4 uitgerust zijn met eye-tracking technologie.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *