Samsung Galaxy S III (voorlopig) populairder dan iPhone

Breaking news: de Samsung Galaxy S III is de beste verkopende smartphone ter wereld. De voorbije 3 maanden ging dit Android toestel meer over de toonbank dan de iPhone. Dat tonen de cijfers van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics.

Samsung Galaxy 2 miljoen keer meer verkocht

Volgens het onderzoek werden er tijdens het derde kwartaal van 2012 zo’n 18 miljoen exemplaren van de Galaxy S III verkocht, goed voor 11% van de wereldwijde smartphoneverkoop. De iPhone hield het tijdens dezelfde periode op 16,2 miljoen verkochte exemplaren. De marktonderzoekers stellen dat de laatste telg van Samsung ongezien populair is bij zowel consumenten als operatoren.

iPhone 5 komt op stoom

Maar deze situatie lijkt niet lang stand te zullen houden. Verwacht wordt dat Apple snel de toppositie zal overnemen met de verkoop van de iPhone 5. Die is in het midden van het derde kwartaal op de markt gebracht en gaat sindsdien als zoete broodjes over de toonbank. Na de lancering werden er in slechts enkele dagen al 6 miljoen exemplaren van verkocht.

Markt smartphones zit in de lift

De wereldwijde markt van de smartphones doet het overigens heel goed. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar werden er maar liefst 174 miljoen exemplaren verkocht. De top 5 ziet er als volgt: 1. Samsung, 2. Apple, 3. Sony (verrassend!), 4. HTC en 5. Research in Motion (dat BlackBerry maakt).

Executive Summary

Samsung scoort tijdens derde kwartaal beter dan Apple
Verwacht wordt dat de iPhone 5 de balans weer in het voordeel van Apple doet overhellen

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *