Safer Internet Day: veilig internet voor kinderen

Vandaag, op 5 februari, is het Safer Internet Day of de Internationale dag voor een veilig internet. Het internet is de perfecte speelplaats voor kinderen, waar ze kunnen socializen, spelen, leren en creëren. Een wereld vol informatie en kansen ligt nauwelijks enkele klikken verder. Om deze ervaring positief te laten zijn voor kinderen en jongeren, besteden 90 landen vandaag speciale aandacht aan een veilig en verantwoord gebruik van (mobiel) internet. Want als privacy op internet voor volwassenen soms al een hot item is, dan is dit voor kinderen nog een grotere uitdaging…

Click safe: Safer Internet Day

Vrijwilligers van Microsoft en Belgacom trekken samen met Child Focus naar 150 Belgische lagere scholen om leerlingen te tonen hoe ze veilig kunnen surfen op het internet. Leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar leren hoe ze hun computers, smartphones en de sociale netwerken kunnen beveiligen en ook de leerkrachten krijgen een map met pedagogisch materiaal. Op die manier wil men jongeren aansporen om na te denken over hun internet gewoonten, maar ook sociale en technische kneepjes aanleren om ten volle van het internet te genieten! Het centrale thema tijdens deze editie is ‘Connect with respect’, waarmee men wil wijzen op online rechten en verantwoordelijkheden. Zo komen onder meer het recht op vrijheid van meningsuiting en op bescherming van het privéleven aan bod.

 

Ook in het station van Brussel-Centraal staat een ‘e-safety cube’ opgesteld. Deze kubus in de vorm van een computer geeft pendelaars tips over veilig surfen en waarschuwt over de gevaren van het internet.

Executive Summary

Internationale dag voor een veilig internet
Het internet is de perfecte speelplaats voor kinderen, waar ze kunnen socializen, spelen, leren en creëren. Een wereld vol informatie en kansen ligt nauwelijks enkele klikken verder. Om deze ervaring positief te laten zijn voor kinderen en jongeren, besteedden 90 landen op Safer Internet Day speciale aandacht aan een veilig en verantwoord gebruik van (mobiel) internet.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *