Royal wedding belangrijker dan Japan en Egypte

Royal wedding picture
Breaking news: Kate Middeleton en Prince William trouwen vandaag. Je kan nergens schuilen voor de mediastorm die dit huwelijk veroorzaakt. Op radiozenders zijn er voortdurend nieuwtjes te horen over het prinselijk huwelijk (zoals een anagram voor de naam Kate Middleton, naked titmodel). En op TV kan je het huwelijk op de voet volgen op verschillende zenders.

Zelfs het internet is geen veilige plaats om te schuilen. Op social media zijn de gevolgen van #RoyalWedding enorm. ‘Het mediagebeuren van de eeuw’ is hotter e-news dan de revolutie in Egypte of zelfs de impact van de ramp in Japan.


Op GoogleTrends zijn zoektermen rond het huwelijk zeer populair. Enkel de zoektermen Gabe Carimi en Reggie Bush zijn niet van toepassing op het mediaspektakel. Deze twee horen bij #NFLDraft, de trend die nog voor het huwelijk staat op Twitter. Dit biedt toch enigszins een alternatief.

Onderstaande infographic van Webtrends brengt de buzz rond de royal wedding in beeld. Vooral in de VS is de interesse gigantisch, ondanks het feit dat dit gebeuren geen direct verband houdt met hen. Social media verbinden duidelijk de harten over heel de (Engelstalige) wereld.

Inforgraphic royal wedding
The royal wedding geografisch bekeken

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *