Redesign en nieuwe features voor Google Trends

Google heeft een update uitgevoerd van de Google Trends dienst. Met deze dienst kunnen gebruikers bekijken welke termen goed scoren, waarbij je kan filteren op bijvoorbeeld locatie en tijdsperiode. In het nieuwe design staan de filters nu bovenaan in plaats van in de linker sidebar.

Voor gebruikers zou dit makkelijker moeten zijn om filters uit te voeren op zoekopdrachten. De filters staan nu in ieder geval prominenter in beeld. Deze veranderingen zorgen er ook voor dat Google Trends beter aansluit op andere Google-diensten.

Toplijsten: meest gezocht vs. trends

Daarnaast zijn er ook enkele interessante features bijgekomen in Google Trends. Zo krijg je nu lijsten te zien van termen die Top Trending zijn. In de Nederlandse versie heet de dienst ‘Toplijsten’. Je vindt de nieuwe feature in de linker bovenhoek van het scherm.

Dankzij de feature Toplijsten kan je zien welke termen er trending zijn in verschillende categorieën, zoals acteurs, automerken, politici, modemerken, landen en regio’s, … Voor elk van die categorieën wordt bovendien een onderscheid gemaakt tussen termen die veel gezocht worden, en termen die trending zijn.

Om het verschil duidelijk te maken, kunnen we even kijken naar de categorie Politici. In de lijst van meest gezochte politici staat de Amerikaanse president Barack Obama op de eerste plaats.

Kijken we naar de lijst van trending politici, dan zien we zijn goede vriend Bashar al-Assad op de eerste paats staan.

Voorlopig enkel in de VS

Voorlopig is deze functionaliteit enkel beschikbaar voor data uit de verenigde Staten, al mogen we ervan uitgaan dat deze functionaliteit binnenkort ook in andere landen beschikbaar zal zijn, waaronder ook België en Nederland. Dit werd ondertussen ook al bevestigd door Google.

Bovendien zijn liggen de data van bepaalde categorieën zeker in lijn met die van andere landen. Zo vermoeden we dat ook in onze contreien landen als Syria en Rusland redelijk trending zijn.

Hot Searches van de laatste 30 dagen

Een andere interessante feature is de mogelijkheid om de top zoekopdrachten te bekijken van de laatste 30 dagen. Om deze te zien, klik je op het kalender-icoontje bovenaan het scherm. Je kan klikken op elk van de trending topics, en zo kan je zien welke termen nog trending waren die dag.

Deze functionaliteit is al voor meerdere landen beschikbaar, maar nog niet voor België en Nederland.

Executive Summary

Redesign Google Trends
Google heeft een redesign doorgevoerd voor Google Trends. Tegelijk zijn er ook enkele nieuwe features bijgekomen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *