Recordaantal smartphones verkocht in 2012

De smartphone begint steeds meer de markt te veroveren. In 2012 werden wereldwijd een recordaantal smartphones verkocht. De verkoop van smartphones kende dan wel een record in 2012, de groei in de verkoop neemt wel af.

Android heeft vorig jaar het grootste marktaandeel kunnen bemachtigen, maar het marktaandeel van iOS is zeker niet te verwaarlozen. Buiten deze twee speelt niemand anders echt een rol op de markt van de smartphones. Maar liefst 92% van alle smartphones draait ofwel op Android, ofwel op iOS.

In de laatste drie maanden van 2012 werden 152,1 miljoen smartphones verkocht die draaiden op Android. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 80,6 miljoen verkochte smartphones op Android in de laatste drie maanden van 2011. Het marktaandeel van Android is daarmee gestegen van 51% naar 70%.

Marktaandeel van iOS daalt

Apple verkocht in de laatste drie maanden van 2012 47,8 miljoen smartphones, terwijl dat in de laatste drie maanden van 2011 nog maar 37 miljoen waren. Het marktaandeel van iOS ging echter wel van 24% naar 22%, een heel stuk lager dus dan de 70% van Android, maar zeker nog niet verwaarloosbaar.

De grote uitdaging van Android in 2013 bestaat erin deze voorsprong te kunnen behouden. Er staat immers heel wat concurrentie klaar om delen van het riante marktaandeel van Android in te nemen. Microsoft, Blackberry, Firefox en Tizen zijn de voornaamste kandidaten.

In totaal werden in het laatste kwartaal van 2012 zo’n 217 miljoen smartphones verkocht, en dat is 38% meer ten opzichte van de 157 miljoen verkochte stuks in het laatste kwartaal van 2011. Op jaarbasis werden 700 miljoen smartphones verkocht, terwijl er in 2011 nog maar 490,5 miljoen verkochte stuks waren.

Executive Summary

Recordaantal smartphones verkocht
In 2012 werden wereldwijd een recordaantal smartphones vekocht, waarbij het marktaandeel van Android steeg tot 70%.

2 Comments

  1. ExtraProxies.com – lowest priced professional private proxies with 50% discount! Elite quality, Limitless proxies, Super speed and Cheapest rates : just $0.25 for each proxy! Greatest non-public proxies simply by DreamProxies.com

  2. Christel Kampfer

    1 month ago

    I am curious to find out what blog system you are utilizing? I’m having some small security problems with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any solutions?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *