RadiumOne: Sociale retargeting

social_retargetingRadiumOne een recent gelanceerd advertentienetwerk, analyseert de sociale interacties (delen van links via URL-verkorters, delen van foto’s, status updates, blog posts en video’s) van online gebruikers om relaties en op interesse gebaseerde groepen te creëren die kunnen gebruikt worden om sterk gerichte merkadvertenties te tonen.

Het advertentienetwerk komt van ondernemer Gurbaksh Chanal, een gevestigde waarde in de advertentiesector. Chanal verkocht in 2007 het advertentienetwerk BlueLithium aan Yahoo voor $300 miljoen cash. Op dat moment was BlueLithium het 5e grootste advertentienetwerk in de VS en het 2e grootste in het VK.

De benadering van beter gerichte reclame van RadiumOne is afkomstig van sociale data waarbij het proces van ‘social retargeting’ wordt gebruikt. RadiumOne zal dus sociale interacties analyseren om segmenten van gebruikers te creëren, namelijk ‘sociale clusters’, die elkaar kennen en in hetzelfde geïnteresseerd zijn. Deze groepen zullen het bedrijf helpen om advertenties te tonen op basis van de al dan niet overeenstemmende kwaliteiten en interesses van een individu met die van het bestaande klantenbestand van een merk. Wanneer een gebruiker dus dezelfde interesse (een raakvlak) heeft als een bepaald bedrijf, zal die gebruiker advertenties te zien krijgen van dat bedrijf. Wanneer hij geen raakvlak heeft met het bedrijf, zal hij geen advertenties te zien krijgen.

RadiumOne is zo zekervan zijn benadering dat het een volledige terugbetaling van de campagne belooft wanneer het de resultaten van concurrenten niet zou overtreffen. Marketeers en merken zijn waarschijnlijk enorm geïnteresseerd in deze benadering en als de technologie zijn hoge verwachtingen kan inlossen (van o.a. hogere conversie rates), zullen we opnieuw veranderingen doorgaan op de zoekmarkt. RadiumOne, one to watch!

2 Comments

  1. ExtraProxies

    1 month ago

    ExtraProxies.com — most affordable top-notch private proxies with 50% low cost! Top notch quality, Unrestricted proxies, Very speed and also Cheapest prices : simply $0.25 per proxy! Finest exclusive proxies only from DreamProxies.com

  2. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog based on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an email.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *