QR codes gezien vanuit de ruimte!

Zo zie je maar, ook met QR codes kun je creatief zijn! Een bedrijf in het Texaanse Austin heeft een QR code op het dak van zijn fabriek laten verven waardoor de code nu zichtbaar is vanuit de ruimte en opgepikt is geweest door Google Earth en Google Places.

Blue Marble

Het idee komt van het management consultancy bedrijf Philips & Company dat “Blue Marble” aanbiedt, een marketingdienst dat “space accessible profiles” creëert voor bedrijven. De kostprijs? Vanaf $8500 voor de installatie van de QR code en een maandelijkse support fee van $200.  Geen klein bier, maar vergeleken met de kostprijs van traditionele media lijkt dit een zeer schappelijke prijs.

Geldverspilling of niet?

Het duurt toch zeker een jaar voordat de QR code wordt opgepikt en bovendien loop je het risico dat precies jouw bedrijf binnen een “blurry” zone valt. Volgens de Blue Marble website werkt Philips & Company echter samen met “geospatial image capture” bedrijven om na te gaan of je bedrijf wel of niet zichtbaar is via Google Earth en wanneer ruimtefoto’s gemaakt worden. Bovendien zijn de QR codes dynamisch waardoor je de boodschap achter de code continu kunt aanpassen.

De vraag is natuurlijk hoeveel mensen je QR code zullen vinden op Google Earth… De actie heeft echter al heel wat belangstelling gewekt binnen de internationale media, op dat vlak is het dus alleszins een succes!

 

qr code in google earth

Via: Mashable

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *