QR codes en Microsoft tags verbinden offline met online

De url naar de zoekmachine marketing blog in een Microsoft Tag
Net zoals Google probeert Microsoft met iedere e-trend mee te gaan. Microsoft speelt recent ook in op de trend van  Qr codes. Google ondersteunt reeds langer de aloude qr codes met Google Goggles en gebruikt de codes ook om hun eigen campagnes te ondersteunen. Het antwoord van Microsoft op de Qr codes is de tag.

Beide systemen werken erg gelijkaardig: ze maken een vierkante afbeelding die je kan scannen met een qr code lezer of in het geval van Microsoft een tag reader.

Als je de bovenstaande apps installeert op je smartphone kan je met de camera van je mobiele toestel de qr code scannen en word je automatisch gelinkt naar de url die erin verborgen zit. Die qr codes kunnen op allerlei voorwerpen en media geplaatst zijn. Vaak worden ze gebruikt op posters of in magazines, maar ook op pennen en tassen. Kortom: qr codes bieden de mogelijkheid om offline en online campagnes aan elkaar te linken.

Is de strijd al over?

Microsoft tags zien er best goed uit en lijken zich makkelijker aan te passen dan qr codes. Toch ligt Microsoft ver achter op Google. Qr codes worden steeds vaker gebruikt op vormen van offline communicatie. Zo hebben we zelfs al voorbeelden gezien in België en Nederland op fietsroutes en in diverse print media. Microsoft Tags zijn we nog niet tegengekomen.

Branded qr codes

Een zwart-wit vierkantje zegt de meeste mensen weinig. Daarom zijn veel merken aan het experimenteren met qr codes om er merknamen of logo’s in te verwerken. Hieronder kan je twee voorbeelden zijn, persoonlijk vinden we de linkse wel erg bijzonder. Deze afbeeling van LVMH past zijn qr codes op een wel erg bijzondere manier aan.

De qr code van LVMHqr code van Hyperscanit

Een qr code in een poster

Branded Microsoft tags

Natuurlijk laat Microsoft zich niet zomaar verliezen. Het zet zijn aanzienlijke netwerk dan ook in om merken aan te zetten zijn tags te gebruiken in plaats van de qr codes. Dankzij de USP van Microsoft zijn de tags makkelijker aan te passen aan je merk. Dit is veel moeilijker met qr codes.

Microsoft tag van KitKat
Microsoft tag met balonnen

Microsoft tag van Jackass 3

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *