Project Glass: het leven door de Google-bril

Op 28 februari van dit jaar schreven we al over het concept van de Google-bril, maar het concept is wel heel snel werkelijkheid geworden. Op dit moment zouden al enkele Google medewerkers rondlopen met de bril van Project Glass om het ding te testen. Google zelf heeft een pagina op Google+ aangemaakt die foto’s en video’s toont die al gemaakt zijn met de bril.

Wat was die Google-bril ook al weer? Wel, volgens Google heb je binnenkort geen laptop of smartphone meer nodig om je mail te checken, of om op het internet te surfen. Dit zou in de toekomst mogelijk kunnen zijn door middel van een bril. Wanneer je de bril opzet, zou je real time informatie kunnen krijgen over de dingen die je door de bril ziet. De informatie zou dan verschijnen op de brilglazen.

Zo zou het ook mogelijk zijn om te telefoneren of je mails te checken, en uiteraard ook om foto’s te maken of een video op te nemen. De bril kan ook dienst doen als GPS-toestel. Al deze opdrachten zouden uitgevoerd worden op basis van spraakcommando’s.

Volgens de Amerikaanse kwaliteitskrant New York Times zou de bril al eind van dit jaar te koop aangeboden kunnen worden. De prijs zou volgens NY Times vergelijkbaar zijn met dat van een gemiddelde smartphone, dus ongeveer tussen 250 en 600 euro. Tegelijk zijn er andere bronnen zoals het tech magazine Wired die beweren dat de bril nog niet voor binnenkort zal zijn.

Alleszins zien de mogelijkheden van de Project Glass-bril er heel indrukwekkend uit. Kijk zelf maar eens in de promovideo van Google.

Executive Summary

Wat? Project Glass van Google heeft de conceptfase verlaten en wordt nu getest.
En? Met de bril van Project Glass zou je online kunnen op basis van spraakcommando’s.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *