Producten direct verkopen of kopen op Pinterest? Binnenkort is het mogelijk!

producten-kopen-en-verkopen-Pinterest

Pinterest lanceert de mogelijkheid om via pins direct producten te verkopen. Zo moeten Pinterest-gebruikers de producten die ze ‘pinnen’ achteraf niet meer gaan zoeken en kunnen ze het product meteen aankopen. De koopknop op pins is niet alleen voordelig voor de gebruikers, ook verkopers halen hier vele voordelen uit. Je ontdekt ze hieronder.

Een koopknop op Pinterest

Pinterest lanceerde deze nieuwe feature op 30 juni 2015 in de Verenigde Staten. De koopknop wordt eerst toegevoegd aan de Pinterest-app op iPhone en iPad. Mensen die Pinterest in andere landen, en op desktop of Android gebruiken, zullen nog even geduld moeten hebben. Gebruik je Pinterest via je iPhone? Dan is het een hele uitdaging om dat ene kledingstuk dat je juist pinde terug te vinden in een online shop. Vaak geef je de zoektocht al snel op en dan lopen verkopers potentiële klanten en inkomsten mis. Daarom past Pinterest de koopknop eerst toe op de mobiele versie.

Meer potentiële klanten bereiken en meer verkopen? Dat is binnenkort ook mogelijk via de koopknop op Pinterest.

Click to tweet!

Producten kopen op Pinterest

De koopknop gaat nog een stap verder dan de ‘rich pins’ op Pinterest. Daarmee kun je extra informatie toevoegen aan de verschillende soorten pins. Er bestaan zes types ‘rich pins’: app, film, recept, artikel, plaats en product. Bij die laatste pin kon je al prijzen, beschikbaarheid en de verkoopplaats vermelden. Binnenkort kunnen mensen het product dus ook direct aankopen via die pin. Bij producten die te koop zijn, wordt in de toekomst een blauwe prijs toegevoegd. Je kunt daarnaast gebruik maken van een prijsfilter om een product binnen jouw prijscategorie te vinden. Op de pin zelf kun je de gewenste kleur kiezen. Heb je het juiste product gevonden? Vul dan je persoonlijke informatie in en betaal via Apple Pay of een kredietkaart. Pinterest geeft die info niet door aan de verkopers.

Meer verkopen via verschillende kanalen

Pinterest haalt hier zelf geen extra inkomsten uit. Ze houden niet een deel van de verkoopprijs voor zichzelf. Ook voor de verkopers is deze nieuwe feature gratis. Je moet enkel je e-commerce platform, zoals Shopify of Demandware koppelen aan je Pinterest-kanaal. Op die manier kun je meer mensen bereiken én kan het aantal transacties de hoogte ingaan. Op dit moment is de feature nog niet voor iedereen beschikbaar. Grote winkels, zoals Macy en Nordstrom, doen al mee, andere geïnteresseerden moeten zich op de wachtlijst plaatsen.

In het voetspoor van andere sociale media

Pinterest is niet het enige sociale netwerk dat een koopknop toevoegt. Zo kondigde Facebook al een jaar geleden aan dat ze een koopknop op Facebook-advertenties testen, maar dit zit nog altijd in de testfase. Twitter maakte zijn plannen in september 2014 bekend en ook Google blijft niet achter. Zo kun je binnenkort bijvoorbeeld direct een product aankopen via mobiele advertenties en dat geldt ook voor de advertenties op YouTube. De vraag is echter hoe consumenten en retailers hiermee zullen omgaan. Verkopers moeten bijvoorbeeld hun systeem aanpassen, zodat hun inventaris steeds up-to-date is en aangepast wordt als er een product via een platform zoals Pinterest wordt gekocht. Toch kan het je meer transacties en dus meer inkomsten opleveren.

Executive Summary

Meer potentiële klanten bereiken en meer verkopen? Dat is binnenkort ook mogelijk via Pinterest. Er wordt een koopknop toegevoegd aan pins van verkopers. Zo kunnen producten direct via Pinterest aangekocht worden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *