Product Listing Ads beter beheren met Shopping Campaigns in Adwords

Hoewel de overstap naar uitsluitend betalende Product Listing Ads heel succesvol is gebleken, wordt de groei ervan toch nog enigszins belemmerd door het feit dat deze campagnes heel moeilijk op te zetten zijn. Google lanceert daarom met Shopping Campaigns een nieuw campagnetype in Adwords die het veel eenvoudiger zou moeten maken om Product Listing Ads te beheren.

Het belangrijkste voordeel in dit type campagnes is dat de productdata voortaan ook zichtbaar zullen zijn in de campagne zelf, in plaats van enkel in het Google Merchant Center. Zo zal je bepaalde attributen kunnen zien, zoals productcategorie, producttype, merknaam, item id, enzovoort.

Op basis van elk van bovenstaande attributen kan je dan zelf productgroepen samenstellen in Adwords. Bovendien heb je de mogelijkheid deze groepen te taggen met een eigen label.

De producten zelf kan je bekijken in de Products tab. Hier kan je alle producten afzonderlijk bekijken, alsook hun attributen.

Rapportages

Wat de rapportage betreft, heb je de mogelijkheid om de prestaties te bekijken van elk product of van elk attribuut. Alle prestatiestatistieken zijn veeleer gelinkt aan producten, en niet zozeer aan productcategorieën. Je hebt de mogelijkheid om data te filteren en te segmenteren op basis van je zelf gekozen attributen.

Benchmarks

Wat heel handig is in Shopping Campaigns is dat Google, naast je eigen statistieken, ook benchmarks vertoont. Zo kan je bijvoorbeeld zien wat de geschatte CPC en CTR is van je campagne, op basis van het gemiddelde van de markt voor gelijkaardige producten. Het zijn gemiddelden, dus deze waarden kunnen variëren.

Pas in 2014 beschikbaar in België en Nederland

Momenteel zijn Shopping Campaigns enkel beschikbaar voor een kleine groep adverteerders in de VS. Pas begin 2014 zullen deze campagnes ook beschikbaar zijn in de rest van de wereld.

Executive Summary

Google lanceert Shopping Campaigns
Google lanceert een nieuw campagnetype, Shopping Campaigns, waarmee heel veel makkelijker moet zijn om Product Listing Ads te beheren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *