Phonebloks laten het online beven

In september plaatste Dave Hakkens zijn Phonebloks online. Het concept van een telefoon die de moeite waard is om te houden. Het doel? De wereld tonen dat er nood is aan een telefoon die de verspilling tegen gaat. In een sneltempo werd het filmpje door miljoenen mensen bekeken. Het concept verspreidde zich wereldwijd en haalde ongeveer overal de media. Dat toont aan dat er nood is aan zo’n telefoon die neen zegt tegen de wegwerpmaatschappij.

Phonebloks Thunderclap

Om de boodschap te ondersteunen richtte Dave Hakkens een ThunderclapIt op. Thunderclap is een social media-platform voor crowdspeaking. Daarbij krijgt een project – in dit geval Phonebloks – een bepaalde tijd om een bepaald aantal steunbetuigingen te krijgen. Gisteren was het dan eindelijk zo ver, om 16u15 lieten ruim 381 miljoen mensen het online donderen. In het filmpje kan je zien hoe de #Phonebloks zich tot de trending topics baant:

Phonebloks: next step

Deze Thunderclap was eveneens een nieuwe stap in het Phonebloks-verhaal. Na lang tafelen, onderhandelen en praten met verschillende interessante bedrijven, koos Dave Hakkens ervoor om samen met Motorola deze smartphone verder te ontwikkelen. Motorola zal de telefoon produceren, zij werkten immers al langer aan een ‘legotelefoon’ onder de naam ARA. Phonebloks wordt hierbij het klankbord, een community die meedenkt over de telefoon.

Phonebloks samenwerking met Motorola

Op die manier behoudt Dave Hakkens het oorspronkelijke idee dat iedereen kan meekijken met het ontwerpen van de telefoon en dat elektronisch afval wordt tegengegaan. Motorola zal dus samen met Dave Hakkens de telefoon ‘open’ produceren. Tegen de winter zou het eerste ontwikkelingspakket beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. Zo kunnen ze onderzoeken wat er precies in één blok past en kunnen alle creatieve ideeën uitgeprobeerd worden.

Executive Summary

Ruim 381 miljoen mensen lieten het online donderen voor Phonebloks.
Er is duidelijk nood aan een telefoon die neen zegt tegen de wegwerpmaatschappij!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *