PayPal Here – De mobiele kassa op je smartphone

PayPal Here - Offline betalen met PayPal via je smartphoneIn een vorige post lieten we al vallen dat PayPal, de wereldwijd gebruikte online betaaldienst die deel uitmaakt van eBay, aan een systeem aan het sleutelen was dat klanten in staat zou stellen om via een PayPal-toestel in een fysieke winkels te betalen. En nu is het eindelijk zover…  Eind vorige week stelde PayPal haar nieuwe geestekind voor: PayPal Here. Met PayPal Here lanceert het gelijknamige bedrijf een ware primeur: het eerste globale mobiele betalingsplatform voor ondernemingen.

Mobiele kassa

PayPal Here credit card swipe

PayPal Here zal in principe fungeren als een mobiele kassa. D.m.v. een mobiele kaartlezer (zie afbeelding hierboven) ter grootte van je duim zal een betaling afgehandeld kunnen worden door een credit card of bankkaart doorheen de kaartlezer te swipen, betaalkaarten en cheques te scannen m.b.v. een smartphonecamera of manueel betaalgegevens in te voeren in de gratis mobiele app. De mobiele kaartlezer kan makkelijk worden aangesloten op je smartphone via een jack plugje. Via de app (nu beschikbaar voor iOS) kunne PayPal-gebruikers ook dankzij GPS lokaal zoeken naar retailers die betaling via PayPal Here aanbieden. PayPal zegt hiermee vooral mobiele verkopers en kleine winkels te willen helpen, die niet de mogelijkheid hebben om veel te investeren in dure en inflexibele geldregistratiesystemen. Een systeem zoals PayPal Here zou voor bijvoorbeeld taxichauffeurs of ruitenwassers direct heel wat praktische betaalproblemen kunnen oplossen.

Veilig? Kost me wat?

PayPal laat het vraagteken rond beveiliging ook niet onbeantwoord: buiten de jarenlange ervaring in technologie voor online betalingsbeveiliging, stelt PayPal zich 24/7 beschikbaar via een live servicedienst.

Het kostenplaatje zou volgens de huidige informatie ook zeer concurrentieel zijn. Verkoper zouden op betaalkaartswipes en PayPal-betalingen een vast percentage van 2,7 percent afdragen.

Tot hiertoe is PayPal Here enkel beschikbaar voor een select aantal verkopers in de VS, Canada, Australië en Hong Kong. Een eventuele release date voor Europa werd nog niet meegedeeld.

In het onderstaande filmpje kan je PayPal Here in actie zien:

Executive Summary

Wat? PayPal Here is de allernieuwste mobiele betalingsdienst voor offline verkopers
En? Interessante nieuwe technologie voor kleine offline ondernemingen en verkopers

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *