Paus Benedictus: trending topic op Twitter

Op 28 februari om 20u00 treedt Paus Benedictus af, dat werd gisteren bekendgemaakt. Nog geen half uur na deze bekendmaking verschenen verschillende tweets met #pontifexit. Dit als verwijzing naar het twitter-account van de paus zelf: @pontifex.

#pontifexit: kritiek en grappen

Snel na de bekendmaking zorgde het nieuws voor een wereldwijde stroom van berichten op Twitter. Meteen was het aftreden van Paus Benedictus een trending topic. Er worden veel opmerkingen en vooral moppen gemaakt met de hashtag, #pontifexit.

Er wordt een verband gelegd tussen het aftreden van koningin Beatrix en het terugtreden van de paus, dit leidt tot tweets zoals ‘Hee Popo Benedictus XVI doet een Bea’tje! #pontifexit’ en ‘Paus Benedictus: ‘Hey Trix, wat jij kan, kan ik ook’ #pontifexit.

Ook worden er andere verbanden gelegd met de actualiteit. Zo verscheen: ‘Wanneer is de uitzending van het interview van #pontifexit bij #oprah? HIJ gaat bekennen…#paus’ ‘Ook #paus worden? SMS *VATIC AAN* naar 3030! #pontifexit’ en ‘John de Mol start nieuwe talentenjacht genaamd ‘The Next Pope Talent’ #pontifexit #paus

Dan nog de toevalligheid van de blikseminslag: ‘Paus kondigt abdicatie aan, en ‘s avonds slaat de bliksem in de St Pieter basiliek.. je zou bijna in God gaan geloven #pontifexit’

Executive Summary

Nog geen half uur na de bekendmaking dat de paus stopt, verschenen verschillende tweets met #pontifexit. Een berichten stroom met veel opmerkingen en vooral grappen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *