Ook Google zou werken aan een smartwatch

Na Apple en Samsung zou nu ook Google werk maken van een smartwatch, een soort van intelligent uurwerk. Dat meldt de Britse zakenkrant The Financial Times. Het ziet er nu meer en meer naar uit dat de smartwatch het technologische hebbeding van 2013 zal worden.

De smartwatch is nochtans niet nieuw. Zo heeft Sony al een tijdje een SmartWatch, en ook kleinere fabrikanten hebben al een poging ondernomen om het gadget succesvol te lanceren. Maar als de grote jongens er zich mee gaan moeien, dan lijkt het erop dat de smartwatch binnenkort een echte doorbraak zal kennen.

De smartwatch zou een project zijn van het Andoid-team binnen Google, en dus niet van de geheime Google X Lab, dat werkt aan projecten zoals de Google Glasses en de bestuurderloze Toyota Prius. Dat de ontwikkeling van de smartwatch in handen ligt van het Android-team, kan betekenen dat Google de smartwatch snel op de markt wil brengen, of dat de smartwatch als een soort van verlengstuk is voor de Android smartphone. Zo zou de smartwatch bijvoorbeeld kunnen dienen als afstandsbediening voor de smartphone.

Dat Google aan dit project zou werken, hoeft geen verrassing te zijn. Het bedrijf gelooft namelijk heel sterk in wearable computing. Zo kadert ook de Google Glass in dat project.

Dat grote concurrenten als Apple en Samsung aan gelijkaardige projecten werken kan ook een trigger geweest zijn voor Google. Naar verluidt zou binnen Apple een team van zo’n 100 specialisten werken aan de iWatch. Bij Samsung hebben ze zelfs al bevestigd dat ze werken aan een slim uurwerk. Over een concrete lanceerdatum heeft het Zuid-Koreaanse concern echter nog niets vrijgegeven.

Google zelf houdt de lippen stijf op elkaar. Maar dat de race naar de pols nu definitief begonnen is, mag nu wel duidelijk zijn.

Executive Summary

Smartwatch bij Google?
De Briste zakenkrant The Financial Times meldt dat Google, net zoals Apple en Samsung, aan een smartwatch zou werken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *